Situatie extrema la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi! Un barbat de 57 de ani i-a socat pe medici, acesta avea tensiunea arteriala aproape de valoarea 30

 

 

 

Un barbat internat in stare foarte grava la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi da mari batai de cap medicilor. Ieseanul, in varsta de 57 ani, este internat in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI), iar prognosticul medicilor privind sansele de supravietuire este rezervat.

Pacientul a fost transportat la unitatea medicala mentionata la sfarsitul saptamanii trecute, in stare de coma de gradul II. Ceea ce i-a socat pe medici a fost tensiunea arteriala foarte mare, aproape de valoarea 30. Din cauza presiunii arteriale crescute, un vas de sange din creier s-a rupt si a provocat o hemoragie masiva. 

 

Pacientul a fost dus imediat in sala de operatie, unde medicul neurochirurg a eliminat hematomul care avea un diametru mare. Post operator, tensiunea arteriala nu a putut fi stabilizata la o valoare apropiata de cea normala. Asta se datoreaza si bolii renale cronice de care sufera ieseanul. Mai mult, acesta este dependent de dializa. Medicii neurochirurgi si-au dat seama din rezultatele analizelor medicale ca pacientul are insuficienta renala cronica. Bolnavii care fac dializa au venele pregatite, un alt indiciu care i-a determinat pe medici sa-si dea seama ca pacientul face frecvent dializa. „Pacientul este in stare foarte grava. Din punct de vedere neurochirurgical, problema a fost rezolvata. Ceea ce ii pune in pericol viata este insuficienta renala cronica si hipertensiunea arteriala. Acest pacient a ajuns la spital cu tensiunea arteriala aproape de 30, extrem de ridicata. Aceasta valoare este data atat de tensiunea cardiaca, cat si de tensiunea renala. Cand rinichii nu functioneaza normal dau hipertensiune. Nici post operator tensiunea arteriala nu a fost reglata. Astazi (ieri – n.r.) pacientul trebuia sa faca dializa, dar a fost aproape imposibil sa-l transportam la Spitalul Parhon. Maine (astazi – n.r.) este obligatoriu sa mearga la dializa. Nu stim cum va suporta transportul, nu stim cum va suporta dializa. La internare ceea ce ii punea viata in pericol era hematomul, hemoragia intracerebrala. Interventia chirurgicala pentru eliminarea hematomului era prioritara. Lipsa dializei duce la cresterea nivelului de toxine din sange si asta duce la prabusirea organismului. Este un caz extrem de dificil si speram sa gasim o solutie pentru ca bolnavul sa ajunga maine (astazi – n.r.) la dializa. Prognosticul ramane in continuare rezervat”, a declarat dr. Marius Dabija, purtator de cuvant la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iasi.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

BUZZ!Camp ajunge la Iasi pe 28 noiembrie! Inscrie-te si tu!

URMĂTORUL ARTICOL

Prezentare EU Careers: Oportunitati de cariera in cadrul Institutiilor Uniunii Europene, miercuri 27 noiembrie, in corpul A al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi

Ultimele știri de la Sanatate