Șoc la Primăria Rediu! Un concurs trucat pentru postul de arhitect șef a adus mascații la poartă

/

Descindere la Primăria comunei Rediu, județul Iași! Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au intrat în instituție pentru a verifica modul cum a fost organizat un concurs privind ocuparea funcției de arhitect șef în primărie. La mijloc sunt suspiciuni de fraudă. Anchetatorii au vizat birourile din primărie, dar și locuința primarului Ciprian Grosu.

Descinderi ale ofițerilor Direcției Generale Anticorupție (DGA) la Primăria comunei Rediu, județul Iași. Anchetatorii au luat la rând Biroul de Reduse Umane biroul primarului Ciprian Grosu, dar și locuința acestuia, la mijloc fiind suspiciuni în privința trucării unui concurs de angajare în primărie. Descinderile au avut loc de la primele ore ale dimineții. Concursul face referire la postul de arhitect-șef în cadrul Primăriei comunei Rediu.

Descinderi la Primăria Rediu!

DGA a arătat că descinderile au vizat șase mandate.

„În cursul zile de 21.09.2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă și în baza ordonanțelor de delegare dispuse de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași, împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, pun în executare un număr de șase mandate de percheziție domiciliară, din care două la sediul UAT Rediu, județul Iași”, se arată în adresa DGA Iași.

Concurs trucat la Primăria Rediu

Concursul pentru ocuparea funcției de arhitect șef a avut loc pe 18 septembrie 2023. Există suspiciunea că subiectele au fost date înainte.

„Situația de fapt în cauză vizează posibile infracțiuni de corupție săvârșite în contextul organizării unui concurs pentru ocuparea unor posturi vacante în cadrul UAT Rediu. Suportul tehnic a fost asigurat de către lucrătorii Brigăzii Operațiuni Speciale Iași. Precizăm ca aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, mai susțin cei de la DGA Iași.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Încă un pas pentru Autostrada A8! Contract semnat pentru tronsonul până la Moțca

URMĂTORUL ARTICOL

O nouă centrală de termoficare va apărea la Iași! Primăria vrea un CET pe gaz lângă Holboca

Ultimele știri de la Actualitate