Soc! Se intorc ninsorile! Vezi detalii despre informarea meteo pentru 5 si 6 aprilie 2014

 

 

 

ANM a emis o informare meteo pentru zilele de 5 si 6 aprilie.

In aceasta perioada temperaturile scad cu pana la 15 grade Celsius, vantul va bate cu putere, la munte vor fi precipitatii sub forma de lapovita si chiar ninsori, iar in celelalte regiuni va ploua. Vremea se va incalzi la inceputul saptamanii viitoare. 

 

In intervalul mentionat vantul se va intensifica in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum si la munte, unde local, la rafala se vor depasi 60 – 65 km/h. Vantul va avea intensificari si in celelalte regiuni, insa la cote mai reduse. „Va ploua in cea mai mare parte a tarii, iar in zona Carpatilor Orientali si Meridionali vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare”, a spus la Romania TV, Elena Mateescu, director executiv la Administratia Nationala de Meteorlogie (ANM). 

 

In sud cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 20 l/mp. Valorile termice vor scadea accentuat, mai ales in sudul, centrul si estul teritoriului.

 

Sambata, vremea se raceste, mai accentuat in sud-vest, in sud si in centru, unde devine chiar racoroasa pentru data din calendar. Si tot in vest, in centru si in sud cerul e noros mai toata ziua si ploua pe arii extinse, in timp ce in celelalte regiuni ploile sunt mai putine. La munte vor fi si lapovita si ninsoare. Izolat, precipitatiile sunt ceva mai insemnate cantitativ si se pot acumula peste 20 l pe mp. Vantul sufla destul de tare in sud si la munte si poate depasi pe arii restranse 55…60 km pe ora. Meteorologii prognozeaza maxime de la doar 8 grade in sudul tarii pana la cel mult 18 grade in Crisana.

 

In Bucuresti, sambata, vremea se raceste accentuat, maximele scad cu 10, 12 grade chiar asa ca vremea va fi racoroasa pentru data din calendar. Cerul va fi mai mult noros, temporar ploua, iar vantul completeaza un tablou meteorologic nefavorabil activitatilor in aer liber pentru ca sufla destul de tare, chiar si cu mai mult de 55, 60 km pe ora.

 

In Iasi, sambata, cerul va fi mai mult innorat, maxima va ajunge la 11 grade, in timp ce minima va fi de 3 grade Celsius. 

 

Si duminica va fi tot vreme racoroasa pentru prima decada a lunii aprilie in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime se vor incadra doar intre 5 grade in zona subcarpatica a Moldovei si 15 grade in Transilvania. Pentru ca ziua debuteaza cu temperaturi negative in in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei aici va fi si bruma in primele ore ale zilei. Peste zi cerul va fi incarcat de nori si mai ploua in sud si in sud-vest si doar pe arii restranse in celelalte regiuni. La munte asteptam inca lapovita si ninsoare, iar vantul sufla inca destul de turbulent in sud, in est si in centru, precum si la munte.

 

In Bucuresti, duminica este vreme racoroasa, iar termometrele nu arata mai mult de 8..9 grade, adica e mai rece cu aproximativ 10 grade fata de mediile multinuale. Norii mai acopera din cand in cand cerul si temporar ploua, iar vantul sufla inca destul de alert.

 

In Iasi, duminica, vremea se mai raceste putin. Astfel, maxima va ajunge la 11 grade, minima va fi de 2 grade, iar cerul va fi noros, fiind sanse de precipitatii. 

 

La inceputul saptamanii viitoare vremea se incalzeste, luni contam pe maxime de la 11 la 18 grade, dar sunt prognozate si ploi izolate in vest, in nord si in centru. Marti asteptam maxime in jur de 20 grade in sudul si in vestul tarii, dar de miercuri ploile se extind dinspre vest in cea mai mare parte a tarii, iar temperaturile scad usor. 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Uleiul de masline – un aliat de nadejde pentru ficat. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie ieseni! Duminica 6 aprilie 2014 la Iasi vor avea loc mai multe actiuni cu ocazia Zilei NATO in Romania! Circulatia va fi deviata

Ultimele știri de la Actualitate