Socant: ce contin etnobotanicele din Romania!

Medicii de la Spitalul Judeţean Galaţi spun că în această lună s-au confruntat cu o ”avalanşă” a cazurilor în care tinerii au ajuns la spital după ce au consumat substanţe psihoactive, atrăgând atenţia că aceştia folosesc diverse amestecuri, care conţin inclusiv acetonă sau otravă pentru şobolani.
 
Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, Lucica Grigorică, a declarat, joi dimineaţă, corespondentului MEDIAFAX că la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) au ajuns, în această lună, 52 de tineri cărora li s-a făcut rău după ce au consumat substanţe etnobotanice.
„A fost o avalanşă de cazuri la UPU, mai exact 52 de persoane, cei mai mai mulţi fiind adolescenţi, care aveau diverse manifestări neurologice, cum ar fi stări de agitaţie, halucinaţii, tentative de automutilare sau opusul acestora, stări de letargie. Alţii aveau tulburări digestive, greţuri, vărsături. Ei au primit îngrijiri medicale, iar unii au fost transferaţi către Spitalul de Psihiatrie. Din păcate, sunt foarte mulţi adolescenţi şi care nu ştiu nici măcar ce susbstanţe au consumat, noi le spunem în mod generic substanţe psihoactive”, a spus Lucica Grigorică.
 
De altfel, reprezentanţii Centrului Antidrog Galaţi au atras atenţia asupra numărului mare de persoane care au ajuns la spital după ce au consumat substanţe psihoactive.
 
Săptămâna trecută, în şedinţa de bilanţ a activităţii instituţiei pe 2014, directorul Centrului Antidrog Galaţi, Angela Ene, spunea că tinerii au început să utilizeze în preparea amestecurilor pe care le consumă substanţe extrem de nocive, precum acetonă sau otravă pentru şobolani.
 
”Sunt cazuri recente de consum de substanţe cu proprietăţi psihoactive, etnobotanice asociate cu alt tip de droguri, gen cannabis. Se comandă aceste substanţe, care sunt de fapt nişte îngrăşăminte pentru plante, în alte ţări. Societăţile-mamă se află în America şi China. Pentru ca acestea să nu fie supuse controlului vamal s-au înfiinţat laboratoare în Europa. Se comandă de pe internet aceste îngrăşăminte chimice în cantităţi de 200-300 grame, care aduc venituri financiare foarte mari, motiv pentru care oamenii sunt tentaţi să le importe. După care, tinerii din Galaţi, la domiciliu, amestecă acest îngrăşământ cu diferite plante şi pentru ca acestea să se lipească ei folosesc substanţe toxice, cum ar fi acetona şi otrava de şoareci. Toate acestea sunt lăsate la macerat timp de o săptămână, după care le ambalează în pliculeţe şi le comercializează. Consumul de astfel de substanţe a luat o amploare deosebită”, a declarat Angela Ene.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Durdurosu Finantosu vrea sa ne controleze la averi

URMĂTORUL ARTICOL

Sotii Dorobat, 30 de zile dupa gratii

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in