Socant! Un nou scandal in cadrul programului „Cornul si laptele”. Mai multi copii din Iasi urmau sa consume lapte alterat

 

 

 

 

 

 

 

Dupa scandalul de la scoala din Baltati, unde copiii au fost intoxicati cu produsele de panificatie, fiind internati in spital, s-au mai gasit nereguli la o alta scoala din judet. De aceasta data, vinovata pentru problemele aparute la produsele destinate copiilor a fost firma care furniza laptele.

Totul a fost descoperit in urma unui control al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi, care a scos la iveala mai multe nereguli la o firma ce furnizeaza laptele in mai multe unitati scolare din judet. Este vorba de SC Dorna Lactate SA. 

Societatea a fost prinsa pe picior gresit, dupa ce comisarii din cadrul CJPC Iasi au efectuat un control in cadrul tematicii privind furnizarea de produse in scoli in cadrul programului „Cornul si laptele”. In urma verificarilor efectuate la „Scoala Gimnaziala nr. 8 Valea Lupului”, comisarii au constatat ca laptele care fusese primit la scoala si trebuia impartit copiilor avea probleme. Laptele UHT a fost gasit cu caracteristici organoleptice neconforme, adica avea gust acru si miros nespecific. Termenul de valabilitate nu era depasit, ci exista o problema de productie. De aceea, verificarile s-au extins si la depozitul firmei, unde s-a gasit o alta cantitate de lapte cu aceleasi caracteristici neconforme, care a fost retrasa de la comercializare. 

 

Pentru neregulile constatate, SC Dorna Lactate SA a fost amendata cu 10.000 lei, iar produsele au fost confiscate. „Produsele nu au fost impartite copiilor si astfel nu a fost pusa in pericol sanatatea acestora. S-a descoperit la timp problema. Imediat dupa ce s-a descoperit ca laptele nu este bun pentru consum, firma l-a inlocuit. In scoala invata in jur de 200 de copii”, a declarat Dumitru Mihailiuc, primarul comunei Valea Lupului. Specialistii sustin ca in cazul in care se consuma produse lactate care si-au pierdut din proprietatile normale, se pot ajunge la probleme digestive sau toxiinfectii alimentare. „Este foarte importanta in primul rand varsta copilului si nivelul de toleranta la produse lactate. In general, laptele care nu mai indeplineste proprietatile normale genereaza, dupa consum, probleme digestive”, a precizat prof. dr. Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi.

 

Reprezentantii firmei nu au putut fi contactati pentru a oferi un punct de vedere in legatura cu aceasta situatie. 

 

bzi.ro

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Dieta cu lamaie! Scapa de 4-5 kilograme in 2 saptamani

URMĂTORUL ARTICOL

Situatie dramatica pentru iesenii administrati de Termo-Service! Vezi detalii

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in