Socant! Un satean a povestit cum a decurs operatiunea de coborare a lui Adrian Iovan din padure pana in satul Horea, unde a fost preluat de echipajele SMURD. Targa cu trupul lui Adrian Iovan a fost transportata pe lemne de brad taiate din padure

 

 

 

Marius Dobrea este omul care a recuperat corpul lui Adrian Iovan din mijlocul pădurii şi l-a predat echipajului SMURD. Dacă nu era el şi tractorul lui cadavrul lui Adrian Iovan mai rămânea ore bune în frig şi vânt, practic toată noaptea de luni spre marţi, păzit doar de câţiva jandarmi.

 

 

Marius Dobrea a povestit la România TV cum a decurs operaţiunea de căutare a victimelor accidentului aviatic şi cum s-au mobilizat să pornească la drum.

 

„Am plecat toţi în jur de ora 19. Am venit prima oară în comună, nu ştiam în ce direcţie să mergem. Tot am stat la televizor, am auzit ba că-i colo că e dincolo şi am coborât până în centrul comunei, că satul e răsfirat pe dealuri. Apoi ne-am hotărât în ce direcţie să o luăm.

 

Ne-am dus cu tractorul, cu o remorcă mai mică după el. Pe drum ne-am mai întâlnit cu nişte jandarmi, ne-am pus toţi în remorcuţă şi tot am mers la deal. N-am ajuns chiar până acolo cu tractorul. La un moment dat am coborât şi am mers pe jos până la epavă. Tractorul este al meu, eu am vrut să plec cu el, în căutarea lor, din proprie iniţiativă. Am mai sunat un vecin, pe unul, pe altul, am zis să facem şi noi ce putem. Zăpada era de 40-50 cm, jandarmii nu putuseră nici ei să mai înainteze cu maşinile şi au luat-o pe jos. Aşa i-am ajuns noi din urmă şi i-am luat cu tractorul. Cu lanţuri pe roţi şi tot era să rămân înţepenit în unele locuri, din cauza zăpezii”, a declarat săteanul, pentru România TV.

 

Marius Dobrea a povestit cum au decurs lucrurile o dată ce grupul său şi jandarmii au ajuns la locul accidentului. „Înainte cu vreo 20 de minute să ajungem noi acolo răniţii fuseseră luaţi. Când am ajuns noi acolo i-am găsit la faţa locului pe cei de la ISU. Erau jandarmi de la Alba şi cei de la Cluj. Jandarmii de la Cluj s-au uitat pe GPS, au zis că nu-i al lor şi au plecat. Aşa au rămas jandarmii de la Alba, pe care i-am adus noi, să păzească epava.

 

Am rămas şi noi acolo, vreo 6-7 săteni, am stat cu jandarmii, am aşteptat Criminalistica. Au venit noaptea târziu, pe la 2-3, au făcut poze, şi-a făcut fiecare treaba. Noi am zis unde să mai plecăm acum, noaptea-i dusă.

 

Pompierii au pornit generatorul, au tăiat fiarele şi l-am scos din avion pe Adrian Iovan. L-am pus pe o targă de aluminiu, l-am legat de targă cu o chingă, am pus o pătură pe el şi l-am transportat vreo 200-300 de metri, distanţa de la epavă, din pădure, până la un loc deschis. Acolo am tăiat nişte brazi, l-am pus pe ei şi l-am transportat cu un tractor până la tractorul meu. Apoi l-am pus în remorcă la mine şi am coborât până la magazinul sătesc, de unde l-a preluat un echipaj SMURD. Dacă plecam noi, ăştia care am fost cu tractorul, probabil îl recuperau tocmai dimineaţa”.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iata programul manifestarilor ocazionate de Ziua Unirii Principatelor 2014

URMĂTORUL ARTICOL

Un nou cutremur s-a produs in zona Vrancea, joi dimineata (23.01.2014). Seismul a fost cel mai mare din acest an si a avut magnitudinea de 4,8 pe scara Richter

Ultimele știri de la Actualitate