Societatea care a asfaltat in bataie de joc unul dintre cele mai circulate drumuri din judetul Iasi, drumul spre Manastirea Hadambu, va fi obligata sa refaca lucrarea din banii sai!

 

 

 

Societatea care a asfaltat in bataie de joc unul dintre cele mai circulate drumuri din judetul Iasi va fi obligata sa refaca lucrarea din banii sai. Firma Moldotrans SA Auto a incasat circa 12 miliarde de lei vechi pentru a asfalta doi kilometri de drum pe sectorul Budesti – Hadambu, drumul care duce spre unul din cele mai importante lacasuri de cult din judet.

Drumul nu a rezistat insa prea mult, iar asfaltul a inceput sa crape imediat, desi firma a dat garantie cinci ani pentru acea lucrare. 

 

Garantia a expirat abia la finalul anului trecut, iar autoritatile au impus constructorului ca lucrarea sa fie refacuta pe cheltuiala firmei. „Am dat constructorului un termen de trei luni de zile, de la receptia facuta in luna decembrie a anului trecut, sa remedieze situatia. In caz contrar, Directia isi asuma obligatia de a-l actiona in judecata pentru recuperarea prejudiciului”, a spus Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi. 

 

Frauda de miliarde de lei

 

Initial, cele doua parti nu au cazut la un acord, pentru ca firma refuza sa refaca drumul. Intr-o prima faza, s-a dorit ca drumul sa fie refacut din fondurile Directiei, pentru ca banii sa fie recuperati in instanta. De altfel, Curtea de Conturi a depus o plangere penala pe numele constructorului, cu obligatia de a reface lucrarea. In 2008 au inceput lucrarile de asfaltare intre localitatile Budesti si Hadambu, intre kilometrii 37 si 39. Amenintat cu un proces, constructorul a mai turnat pietris in zona, desi Directia de Drumuri a cerut expres sa se toarne asfalt. La vremea respectiva, cu 5 miliarde de lei vechi pe kilometru, se putea face un drum care putea sa reziste cel putin 10 ani. Dar nimeni nu a prevazut acest lucru.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie ieseni! Incepand cu data de 20 februarie vor fi organizate 20 de noi licitatii pentru inchirierea a 85 de locuri de parcare. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie ieseni! Odata cu redeschiderea mai multor santere in Iasi vor aparea schimbari in circulatia mijloacelor de transport public. Vezi detalii

Ultimele știri de la Actualitate