ULTIMĂ ORĂ:

Soferi inconstienti! Zezi de soferi din Iasi au fost prinsi de politisti fara cauciucuri de iarna

Soferi inconstienti! Zezi de soferi din Iasi au fost prinsi de politisti fara cauciucuri de iarna
Citit : 8 views Comentariu

 

 

 

Peste 220 de politisti rutieri si de ordine publica au actionat la data de 27 ianuarie 2014 pentru prevenirea si combaterea evenimentelor rutiere generate de caderile masive de zapada si acordarea sprijinului necesar persoanelor aflate in dificultate. Politia Rutiera recomanda evitarea deplasarii in zonele in care sunt semnalate conditii meteo nefavorabile.

 

 

 Avand in vedere atentionarile meteo de ninsori si intensificari ale vantului pentru judetul Iasi, politistii rutieri, alaturi de cei din cadrul structurilor de ordine publica, continua actiunile pentru fluidizarea traficului si prevenirea evenimentelor rutiere. In total, la data de 27 ianuarie, politistii au aplicat 126 de sanctiuni contraventionale la regimul circulatiei, dintre care 4 pentru echiparea necorespunzatoare a autovehiculelor cu anvelope. Politistii monitorizeaza traficul rutier, fiind prezenti si astazi acolo unde situatia o impune, in vederea prevenirii evenimentelor grave.

 

 

„In aceste conditii, pentru a preintampina producerea unor evenimente rutiere nedorite, IPJ Iasi recomanda conducatorilor de autovehicule sa reduca viteza de deplasare, in conditiile unui carosabil acoperit cu polei, gheata, zapada batatorita sau mazga si sa circule cu o viteza de maximum 30km/h in localitati si 50km/h in afara acestora, sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculul din fata, pentru a putea opri in conditii de siguranta, sa-si asigure o buna vizibilitate curatand parbrizul, luneta si geamurile laterale ale autovehiculului si sa asigure buna functionare a stergatoarelor de parbriz si a sistemului de climatizare si dezaburire, sa echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzatoare sezonului rece, sa nu franeze sau sa vireze brusc si sa foloseasca cu precadere frana de motor si sa respecte semnalizarea rutiera, precum si semnalele si indicatiile agentilor de politie rutiera”, spun reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Iasi. 

 

bzi.ro