Rima Kleiner, o celebra nutritionista din SUA, sustine ca somonul este singurul aliment de care ar trebui sa fiu dependenti. Iar argumentele ei se bazeaza in primul rand pe studii stiintifice.
Printre altele, somonul contine acizi grasi omega 3 care protejeaza inima impotriva unui eventual atac de cord si reduc riscul de a dezvolta Alzheimer. “Mai mult, cercetarile au demonstrat ca femeile care nu consuma somon in timpul sarcinii sunt de doua ori mai predispuse riscului de a cadea in depresie imediat dupa nasterea copilului, comparativ cu cele care mananca acest tip de peste de doua ori pe saptamana “, explica Kleiner.
Beneficiile nebanuite ale uleiului de peste pentru sanatate
Si oasele au de castigat de pe urma consumului de somon, datorita continutului de vitamina D, care ajuta organismul sa absoarba mai bine calciul in oase. Pestele ar trebui inclus in dieta in special iarna, cand expunerea la soare, principala sursa de vitamina D, este limitata.
Nu in ultimul rand, somonul imbunatateste somnul, cu ajutorul aportului de vitamina B6, necesara producerii melatoninei, hormonul care induce starea de somnolenta.
doctorulzilei.ro