Sorin Grindeanu va contesta excluderea

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat, marţi, la Timişoara, că filiala PSD Timiş va fi condusă de preşedintele executiv, Călin Dobra, ca şi până acum, până la clarificarea situaţiei generate de excluderea lui Sorin Grindeanu.

„Decizia finală va aparţine unui for naţional, fie BPN, fie CExN. Domnul Dobra conduce filiala”, a spus Neacşu, după întrevederea cu membrii organizaţiei PSD Timiş.

„Am acceptat, aşa cum am acceptat şi în perioada în care domnul Grindeanu era în postura de premier la Bucureşti, şi am coordonat activitatea, tot aşa am acceptat împreună cu BEJ să coordonez activitatea până la clarificarea situaţiei şi asta din postura de preşedinte executiv, exact cum am fost şi până acum”, a menţionat şi Dobra.

Neacşu a mai spus că i s-a părut nepotrivit ca PSD Timiş să fie condusă de cineva din afara organizaţiei, respectiv de la Arad, sau de un „preşedinte de duminică”.

„Unul dintre lucrurile care mi s-au părut total nepotrivite ar fi ca aici la Timişoara să vină un preşedinte din altă parte şi cu atât mai puţin de la Arad. Din această perspectivă, în colaborare cu domnul Dobra, cu secretarul general al organizaţiei am socotit că domnul Andea poate să îi ajute pentru a depăşi momentul acesta, care trebuie să recunosc că admite un oarecare nivel de delicateţe”, a spus Neacşu.

„Nimeni nu minimalizează meritele pe care ar putea să le aibă domnul Andea. Am realizat cu domnia sa că cel mai mare inconvenient este că, având funcţia de secretar de stat la ministerul Educaţiei, domnia sa ar fi un preşedinte de duminică, ori noi nu ne dorim aşa ceva la Timişoara”, a adăugat Neacşu.

El a spus că va merge la Bucureşti pentru a face o propunere în acest sens.

„În acest moment situaţia are un nivel de neaşezare. Voi merge şi voi face o propunere în faţa forului statutar naţional care poate să ia o decizie. În măsura în care voinţa organizaţiei este cea pe care am prezentat-o, eu înclin să cred ca şi la nivel naţional această decizie să fie formalizată”, a spus Neacşu.

El a arătat că a aflat în şedinţă că Sorin Grindeanu va contesta măsura excluderii din PSD, menţionând că până la acest moment o astfel de contestaţie nu a fost depusă la nivel central.

„Am aflat aici la Timişoara, nu am ştiut, nu este înregistrată nicun fel de contestaţie, aici am aflat de posiblitatea depunerii unei astfel de contestaţii din partea domnului Grindeanu. Dacă se va depune, va fi analizată în forurile corespunzătoare. (…) Pe domnul Dragnea şi pe noi, din conducere, ne preocupă ca la Timişaora să fie linişte, organizaţia să funcţioneze, şi oamenii să-şi recapete încrederea în organizaţie şi în PSD”, a mai spus Neacşu.

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a precizat, luni, că va merge la Timişoara pentru a discuta cu toţi factorii politici din organizaţia judeţeană şi a lămuri aspectul legat de excluderea lui Sorin Grindeanu, în condiţiile în care aceasta nu a fost încă formalizată de organizaţie.

„În ceea ce priveşte situaţia organizaţiei Timiş, am convenit în BPN ca marţi şi miercuri să merg la Timişoara să discut cu toţi factorii politici PSD implicaţi. Sorin Grindeanu nu mai este membru PSD. Înainte de BPN am consultat baza electronică de date a PSD şi am găsit că nu se mai regăsesc domnii Ponta şi Ivan. Sorin Grindeanu încă era în baza centrală de date întrucât posibilitatea de introducere sau scoatere din baza de date ţine de organizaţia judeţeană. Acesta va fi un aspect pe care îl vom lămuri la Timişoara marţi după-amiază”, a spus Neacşu, luni.

El a subliniat că Grindeanu nu mai este membru PSD în urma deciziei CExN dar că, în baza de date, el figurează ca membru, încă, pentru că în această bază de date operează organizaţia de bază şi până în acest moment nu a fost formalizată hotărârea CExN de excludere, care a ajuns la Timişoara săptămâna trecută.

Neacşu a arătat că ideea ca interimatul organizaţiei Timiş să fie asigurat de Petru Andea şi Dorel Căprar a vizat o discuţie exploratorie.

„Au fost discuţii exploratorii ca până la momentul în care un for politic care poate să ia decizii – BPN sau CExN – să stabilim o preşedinţie interimară: domnul Căprar, ca preşedinte al PSD Arad, şi domnul Andea, ca decan de vârstă, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, să coordoneze activititatea organizaţiei judeţene. Am decis că e nevoie de mai mult de atât. Eu merg la Timişoara să vedem o soluţie pentru o persoană care să preia statutar funcţia de preşedinte interimar”, a spus Neacşu.

El a mai spus că în acest moment conducera PSD Timiş este asigurată de Călin Dobra, care este preşedinte executiv al organizaţiei şi care, conform statutului, preia atribuţiile preşedintelui de organizaţie până la alegerea unei alte conduceri. Neacşu a spus că la Timişoara va discuta în primul rând cu Dobra.

Călin Dobra este considerat un apropiat al lui Sorin Grindeanu.

 

 

Sursa: MediaFax

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Noua carte de identitate, platita cu banii cetatenilor, disponibila de anul viitor

URMĂTORUL ARTICOL

Ce profit a avut deţinătorul Google şi YouTube, după amenda Comisiei Europene

Ultimele știri de la National1