Spaga de lux la Directia de Protectie a Copilului Brasov. Directoarea institutiei, Virginia Martin, a fost retinuta dupa ce a primit un autoturism de lux de la un consilier judetean

 

 

 

Spaga de lux la Directia de Protectie a Copilului Brasov. Directoarea institutiei, Virginia Martin, a fost retinuta dupa ce a primit  un autoturism de lux de la un consilier judetean. Mita ar fi fost primita pentru incredintarea mai multor contracte de achizitie catre doua societati controlate de Gavril Matei, consilier judetean in Brasov.

 

 

Virginia Martin, cea care conduce Directia de Protectie a Copilului, este acuzata de doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, ambele in forma continuata, si luare de mita.

 

Potrivit DNA, prin incalcarea cu intentie a atributiilor de serviciu, inculpata Martin Virginia a initiat si a aprobat, in perioada noiembrie 2012 – martie 2013, atribuirea directa, in mod nelegal, a mai multor contracte de achizitie a unor produse, servicii, lucrari, catre doua societati controlate de catre consilierul judetean Matei Gavril. In contextul atribuirii acestor contracte nu a fost urmata procedura legala prealabila ce impunea intocmirea unor referate de necesitate, a unui studiu de piata realizat in scopul identificarii celei mai bune oferte.

 

Achizitiile s-au realizat la preturi mult mai mari decat cele practicate pe piata libera, iar plata facturilor emise de catre cele doua societati s-a facut la momentul la care acestea nu aveau aprovizionate bunurile livrate sau anterior momentului la care s-a realizat receptia finala (in situatia contractelor de lucrari).

 

Astfel, a fost creat bugetului D.G.A.S.P.C. Brasov un prejudiciu de 253.916,04 lei. Totodata, societatilor controlate de Matei Gavril le-au fost create avantaje patrimoniale evidente, avand in vedere ca exista date conform carora acestea au revandut la preturi si de trei ori mai mari produse achizitionate din supermarketuri.

 

Concret, in perioada lunilor noiembrie 2012 – 27.02.2013, au fost atribuite 18 contracte direct catre SC LICOFRIG SRL, pentru achizitii cum sunt centrale termice pe lemne, acumulatori de apa calda, dulapuri frigorifice etc.

 

De asemenea, in perioada lunilor decembrie 2012 – martie 2013 a fost aprobata atribuirea directa, catre SC FRIGOMAT SRL, a unui numar de 14 contracte, cum ar fi: achizitia unei sobe profesionale de gatit, concentrator de oxigen, statii de filtrare, roboti de bucatarie, drujbe profesionale, masini de spalat industriale. In fapt, in aceasta situatie, produsele au fost achizitionate de catre SC LICOFRIG SRL din supermarketuri sau de la diferite societati de profil, apoi au fost facturate catre SC FRIGOMAT SRL Sacele, aceasta din urma societate intocmind apoi facturile de livrare catre D.G.A.S.P.C. Brasov, prin majorarea implicita a pretului de vanzare.

 

In schimbul incalcarii atributiilor de serviciu, Martin Virginia, director general al D.G.A.S.P.C. Brasov, a primit de la Matei Gavril, in cursul lunii ianuarie 2013, un autovehicul marca BMW X3, proprietatea societatii favorizate SC LICOFRIG SRL Sacele.

 

Pentru a ascunde folosul, la data de 4 martie 2013, SC LICOFRIG SRL Sacele a intocmit o factura si o chitanta care consemneaza, in mod nereal, ca autovehiculul marca BMW X 3 i-a fost vandut sotului inculpatei Martin Virginia, la un pret de 43.573 lei, bani ce ar fi fost platiti societatii respective.

 

La data de 4 februarie 2014, procurorii anticoruptie au dispus retinerea, pe o perioada de 24 de ore, a inculpatilor Martin Virginia si Matei Gavril, urmand a fi prezentati judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Codul Rutier 2014! Soferii incepatori ar putea fi obligati sa fie insotiti, la deplasarile pe timp de noapte, de o persoana adulta care are permis de conducere de cel putin cinci ani

URMĂTORUL ARTICOL

Un nou drog face furori in Europa! Traficantii au descoperit ca hortensiile pot fi folosite pe post de inlocuitor pentru cannabis

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in