proteste_medici

Specialistii ieseni din sanatate nu au ezitat sa se alature colegilor de breasla din intreaga tara. S-a obtinut aprobarea din partea Jandarmeriei pentru ca miercuri, 120 de persoane sa fie prezente in fata Ministerului Sanatatii

Specialistii ieseni din sanatate nu au ezitat sa se alature colegilor de breasla din intreaga tara. Ieri a fost semnata la Iasi Coalitia profesionistilor din sistemul de sanatate.

Specialistii ieseni din sanatate nu au ezitat sa se alature colegilor de breasla din intreaga tara. Ieri a fost semnata la Iasi Coalitia profesionistilor din sistemul de sanatate.

Semnatarii au fost din randul Colegiului Medicilor, Colegiului Medicilor Dentisti, Camera Medicilor, Colegiului Psihologilor, Ordinul Biologilor, Biochimistilor si Chimistilor, Colegiului Farmacistilor, Camera Sindicatelor Medicilor, reprezentanti ai Medicinei Scolare si Federatia Sanitas.

S-a obtinut aprobarea din partea Jandarmeriei pentru ca miercuri, 120 de persoane sa fie prezente in fata Ministerului Sanatatii. Multe voci spun in unanimitate ca aceste proteste vor fi doar inceputul, daca medicii vor fi ignorati. In lista de prioritati se regasesc principalele revendicari care se doresc a fi discutate in cadrul Ministerului Sanatatii, cat si la nivelul Ministerului de Finante. Salarizarea medicilor, problema medicilor rezidenti, obtinerea a minim 6 la suta din Produsul Intern Brut (PIB), excluderea din categoria de bugetari a medicilor, conditii de munca decente si reducerea birocratiei prin simplificarea documentelor medicale in relatia medic-pacient sunt unele dintre cererile medicilor ieseni. „Imi pare bine ca am ajuns sa semnam aceasta coalitie si ca am reusit sa ajungem la un numitor comun. Ne-am saturat sa fim ignorati si sa primim doar promisiuni. Vrem fapte concrete pentru medici, asistente medicale si infirmiere. Suntem pregatiti sa ne mobilizam intr-un numar mult mai mare daca nu se schimba nimic”, a precizat Viorel Tanase, presedinte Federatia Sanitas Iasi.

Medicii dentisti isi manifesta ingrijorarea fata de faptul ca au fost complet ignorati si nu mai reusesc sa asigure gratuitatea pentru copii si batrani. Farmacistii solicita interzicerea publicitatii la farmacii si a vanzarii online de medicamente. Ramane de vazut reactia ministrului Sanatatii, care va fi nevoit sa faca fata miercuri celor 120 de persoane. Din Coalitia profesionistilor din sistemul de sanatate fac parte la nivel national aproximativ 150.000 de asistenti medicali, 14.000 rezidenti, 11.000 psihologi, 1.200 de farmacisti, 40.000 de medici si 3.000 de biochimisti.

bzi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Apar primii candidati pentru postul de CEO la Microsoft

URMĂTORUL ARTICOL

Doar doua firme au depus oferte la licitatia derulata de autoritatile judetene pentru distributia produselor lactate pentru scolarii si prescolarii din Iasi

Ultimele știri de la Sanatate