Sprijin pentru copiii internati la Spitalul Pascanu

Clubul Modelelor Feminine a lansat astăzi, 8 noiembrie, o campanie umanitară dedicată copiilor internaţi la Compartimentul de Pediatrie din cadrul Spitalului de Pneumologie Iaşi. Este vorba despre sprijin oferit pentru renovarea saloanelor în care sunt îngrijiţi pacienţii.
Compartimentul de Pneumoftiziologie Pediatrică este singurul cu acest specific din Moldova şi este găzduit de către Spitalul Paşcanu. Aici vin copii cu tuberculoză,  cu suspiciune de infecţie tuberculoasă, cu probleme respiratorii, cu pneumonii şi alte afecţiuni ale tractului respirator. În cele 22 de paturi primesc îngrijire şi multă dragoste fiindcă “fără iubire nu poţi fi medic. “Copilul te simte imediat – ştie dacă eşti supărat sau nu, ştie dacă îl placi sau nu, şi ştie că îl poţi ajuta”, este convinsă dr Nicoleta Brînză, coordonatorul structurii medicale.
Compartimentul de Pediatrie din cadrul Spitalului de Pneumologie a funcţionat, până în 2003, la Spitalul Clunet, la 8 kilometri de Iaşi. Unitatea şi-a schimbat profilul , iar personalul şi copiii au fost transferaţi într-unul din cele trei pavilioane ale Spitalului Paşcanu. Când pavilionul şi-a primit noii locatari a fost amenajat şi igienizat, dar între timp saloanele s-au mai deteriorat. Ar fi nevoie acum de o renovare pentru care, din păcate, bugetul este insuficient.
Ca urmare, Clubul Modelelor Feminine, iniţiat în urma galei cu acelaşi nume, lansată în 2013 de către deputatul Cristina Nichita, a decis să ofere sprijin prin campania “Respiră bucurie. Sprijin pentru copiii internaţi la Spitalul Paşcanu”. “Am decis ca împreună cu toate doamnele şi domnişoarele premiate la cele trei ediţii anterioare ale galei să ne implicăm în multe proiecte dedicate comunităţii. Această campanie este prima şi ne dorim să avem cât mai multe în portofoliu”, a declarat Cristina Nichita.
În campanie sunt invitaţi toţi cei care pot contribui la renovarea saloanelor şi amenajarea spaţiului de joacă.
Detalii pot fi găsite pe contul de Facebook al campaniei, la adresa – https://www.facebook.com/events/511067939059399/.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

4000 de joburi la nivel national_Angajatori de TOP Virtual

URMĂTORUL ARTICOL

Crima in camin: agresorul a incendiat camera de camin

Ultimele știri de la Eveniment