Statistici ingrijoratoare la Iasi! Numarul iesenilor care solicita incadrarea in grad de handicap este intr-o continua crestere

 

 

 

Numarul iesenilor care solicita incadrarea in grad de handicap este intr-o continua crestere. Introducerea pe lista de afectiuni si a altor diagnostice a insemnat o avalansa de dosare care au ajuns pe birourile specialistilor de la Compartimentul Persoane cu Handicap Adulti, din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi (DGASPC).

Cei care la inceputul anului au fost implicati in reevaluarea de amploare a celor care primeau indemnizatii de handicap au reusit sa descopere si persoane care erau mult mai sanatoase decat reiesea din actele medicale. 

 

Munca de teren a scazut numarul iesenilor cu handicap, insa in ultimele trei luni specialistii au fost luati prin surprindere de sute de dosare stufoase. Cei mai multi ajung cu acte medicale doveditoare care arata ca sufera de dementa vasculara, in urma unui accident vascular cerebral. Aceasta categorie se incadreaza in mod automat in gradul I de handicap. „Noile criterii medico-psiho-sociale au insemnat si o crestere a numarului persoanelor care au solicitat evaluarea in vederea incadrarii in grad de handicap. Nu mai putin de 210 ieseni au fost incadrati in gradul I de handicap. Cea mai puna parte din modificarile legislative este introducerea autismului pentru persoanele adulte. Aceste persoane nu pot fi autonome si au nevoie in permanenta de insotitori”, a precizat Ioan Ticu, director adjunct DGASPC Iasi.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Socant! Un pedofil pervers din Iasi a violat doua copile de 11, respectiv 15 ani, si a obligat un baietel de 12 ani sa priveasca scenele si sa faca poze cu telefonul mobil

URMĂTORUL ARTICOL

Iata ce tarife piperate se practica la Institutul Regional de Oncologie din Iasi!

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in