droguri

Statistici ingrijoratoare! Un studiu realizat de UNICEF si CURS releva ca 5,4% din adolescentii romani cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani se drogheaza

Un studiu realizat de UNICEF şi CURS relevă că 5,4% din adolescenţii români cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani se droghează.

Un studiu realizat de UNICEF şi CURS relevă că 5,4% din adolescenţii români cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani se droghează.

„În rândul adolescenţilor consumatori de droguri, aproape toţi cei intervievaţi au declarat că au consumat alcool şi tutun cel puţin o dată în viaţă”, a afirmat reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet, cu ocazia lansării studiului.

Blanchet a arătat, la o conferinţă de presă, că 14 ani este vârsta de iniţiere în consumul de alcool, tutun şi droguri, iar în rândul consumatorilor de droguri vârsta medie de iniţiere variază între 11 şi 15 ani.

„Adolescenţii sunt o resursă, nu o problemă, dar ei sunt pierduţi între politicile destinate copiilor şi tinerilor. Acest studiu este o premieră pentru România şi arată că adolescenţa este o vârstă cu nevoi încă necunoscute şi nesoluţionate în totalitate. Există categorii de adolescenţi cu un grad mai mare de probleme, şi mă refer la cei cu dizabilităţi proveniţi din comunitatea romă, cei instituţionalizaţi, dependenţii de droguri”, a mai spus Blanchet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Vasile Isan, rectorul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi ocupa locul 5 in topul celor mai bine platiti rectori din tara! Vezi ce salarii uriase au rectorii universitatilor din Romania

URMĂTORUL ARTICOL

Departamentul de Inginerie si Managementul Mediului de la Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului a Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi (UTI) organizeaza o conferinta internationala la Viena

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in