Supriză neplăcută pentru ieșeni! Se scumpesc biletele de călătorie CTP

/

Compania de Transport Public Iași a anunțat majorarea prețului la biletele de călătorie cu autobuzele și tramvaiele societății. Decizia finală de majorare va fi însă luată de către Consiliul Local Iași în cadrul unei ședințe de plen.

Surpriză neplăcută pentru ieșenii care folosesc tramvaiele și autobuzele Companiei de Transport Public (CTP) Iași. Reprezentanții Companiei au decis majorarea prețului biletelor de cîălătorie, de la 3 lei la 3.5 lei pentru o cursă în municipiu, dar și a biletelor în zona metropolitană. Cursele rămîn valabile 120 minute. Deizia finală în ceea ce privește majorarea prețului la călătorii va fi luată de către Consiliul Local într-o viitoare ședință de plen.

Se scumpesc biletele CTP Iași! Decizia luată de șefii companiei de transport

Cum va intra în vigoare majorarea? În cazul biletelor valabile atât pe raza municipiului, cât și în zona metrolitană, prețul unei călătorii va ajunge la 8 lei, față de 7 lei în prezent, ceea ce înseamnă o creștere de peste 14 la sută, iar tichetul cu două călătorii va fi de 14 lei, față de 12 lei în prezent, o creștere de peste 16 la sută. În ceea ce privește biletul care asigură transportul unui călător din comuna limitrofă până la punctul de debarcare din municipiul Iași, prețul unui astfel de tichet va crește de la 5 la 6 lei, cu o valabilitate tot de 120 minute.

Scandal pe abonamentele pentru studenți

Între timp, odată cu emiterea abonamentelor pentru studenți au apărut unele nemulțumiri. De exemplu, cei de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași s-au trezit că nu vor beneficia pre curând de acestea.

„Universitatea Tehnică s-a adresat Ministerului Educatiei, prin adresa nr. 33803/22.09.2023 (nr. 6531GP/25.09.2023), prin care a comunicat faptul că: circa 4.500 de studenți TUIASI vor avea nevoie de abonament pentru transportul public local; este necesară creșterea alocației lunare pentru transportul studenților de la 96.100 lei/lună la 500.000 lei/lună. Prin urmare, până în momentul în care Guvernul României va publica Normele metodologice privind decontarea transportului public local prevăzute de Legea învățământului superior nr. 199/05.07.2023 sau Ministerul Educației va suplimenta fondurile pentru transportul în comun al studenților, universitatea nu are suficiente resurse financiare pentru a deconta către CTP Iași transportul în comun în anul universitar 2023-2024. Pânp se vor clarifica aceste aspecte birocratice, Universitatea recomandă studenților ca, începand cu data 01.10.2023, să achizitioneze abonamente CTP la prețul întreg de 110 lei și să păstreze documentele justificative pentru decontarea în limita fondurilor disponibile a acestora”, susțin cei de la CTP Iași.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Teatrul Luceafărul intră în reabilitare! CJ a făcut primii pași pentru documentația proiectului

URMĂTORUL ARTICOL

Începe hramul Sfintei Parascheva! Zeci de mii de pelerini au invadat deja Iașul – FOTO

Ultimele știri de la Actualitate