Surpriză pentru șoferii de la Aeroportul Iași! A fost interzisă parcarea în fața terminalelor

/

O nouă surpriză pentru conducătorii auto care vor să ajungă lângă terminalele de la Aeroportul Internațional Iași. Lucrările la noul terminal T4 au făcut ca șantierul să inclusă și zonele de la T2 și T3. În aceste condiții, accesul mașinilor în zona aeroportului de la Iași a fost limitată destul de drastic.

Conducerea Aeroportului Internațional Iași a anunțat că accesul mijloacelor de transport în comun lângă actulalele terminale va fi din nou limitat. Șefii aerogării au arătat că extinderea noului terminal T4, clădire de peste 30 mii de metri pătrați, va duce la o limitare a accesului în zona aerogării. ”Șantierul viitorului terminal T4 s-a extins până la terminalele existente, unde se lucrează la noile căi de acces și parcare, întreaga zonă fiind delimitată cu garduri de protecție. Astfel, autoturismele, microbuzele și autobuzele care ajung la Aeroport, nu mai pot staționa în fața terminalelor T2 și T3, ci doar la terminalul T1, oprirea, cu excepția mijloacelor de transport în comun, fiind interzisă, pentru a se evita aglomerația”, au transmis reprezentanții Aeroportului Internațional Iași.

Parcare cu numai 140 locuri la Aeroportul Iași

Aeroportul Iași va avea o nouă parcare de 600 locuri odată cu terminalul T4. În prezent, au fost date în folosință 140 de locuri.

„Stația pentru mașinile de taxi acreditate de Regie se află în parcarea de la terminalul T3. Reamintim că noua parcare de la Aeroport este deschisă parțial, în prezent fiind disponibile 140 de locuri în fața terminalului T3. Parcarea este de scurtă durată, cu tarif unic de 10 lei /oră. Parcări de lungă durată se află la Ciric (1,5 km de aeroport), cu următoarele tarife: 3 lei /1 ora, 40 lei – abonamentul /1 săptămână și 135 lei – abonamentul /1 lună”, au mai spus cei de la Aeroportul Iași.

Alte locuri de parcare vor fi disponibile la Aeroportul din Iași

Reprezentanții Aeroportului din Iași au menționat că până în noiembrue vor fi date în folosință și alte locuri de parcare.

„Alte 140 de locuri de parcare, pe lotul din fața terminalului T4, vor fi date spre folosință după finalizarea lucrărilor din zona T1. Noua parcare de aproximativ 600 de locuri va fi predată la sfârșitul lunii noiembrie, cand vor fi disponibile ambele opțiuni de parcare. Având în vedere numărul limitat de locuri în parcarea existentă, recomandăm transportul la Aeroport cu autobuzele 50. Acestea circula non-stop, la intervale de 30 de minute, pe traseul: Gară – Piața Unirii – Tg. Cucu – Aeroport // Aeroport – Tg. Cucu – Piața Independenței – Gară, cu oprire la parcările Ciric. Biletul de autobuz costă 3 lei și e valabil 120 de minute de la validare”, au mai menționat reprezentanții aerogării ieșene.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un modul de instruire pentru primul-ajutor, dotat pentru prima dată după 30 de ani datorită unui proiect pe fonduri transfrontaliere

URMĂTORUL ARTICOL

Spitalului Regional de Urgență Iaşi mai scump cu 180 milioane de euro!

Ultimele știri de la Actualitate