Sute de mii de lei amenzi pentru şoferii ieșeni în doar o singură zi
Sute de mii de lei amenzi pentru şoferii ieșeni în doar o singură zi Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au descoperit în trafic, în cadrul unei acțiuni specifice, şi reținut pentru continuarea cercetărilor, un autoturism marca Fiat, care figura în bazele de date ca fiind furat din Italia. În data de 29 iunie a.c., pentru valorificarea datelor și informațiilor deținute la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, polițiști operativi din cadrul Inspectoratului, împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tomești, au organizat și desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului cu autoturisme furate, în zona de competență. În cadrul acțiunii desfășurate, în jurul orei 14.20, pe raza municipiului Iași, a fost oprit pentru control un autoturism marca Fiat 500XL, înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat cu cetățenie română, în vârstă de 55 de ani. Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Italia în anul 2021. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în România, de la un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, ale cărui date nu și le mai amintește și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 60.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Sute de mii de lei amenzi pentru şoferii ieșeni în doar o singură zi

IPJ Iași a organizat pe data de 1 iulie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. Alături de IPJ Iași au fost implicați și jandarmii de la Inspectoratul Județean. În total, în doar o singură zi, oamenii legii au aplicat sute de mii de lei amenzi pentru șoferi.

Județul Iași este cunoscut ca fiind un județ activ din punct de vedere al accidentelor care se petrec. Nu de puține ori, pe raza județului au avut loc numeroase tragedii. Alcoolul, neatenţia sau consumul de substanțe interzise, sunt printre cele mai comune motive pentru producerea acestor evenimente nefericite.

IPJ Iași a aplicat sute de mii de lei în amenzi pentru șoferii ieșeni

La data de 01 iulie 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Iași și Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași au acționat la nivelul județului Iași, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor de violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Dispozitivele curente au fost suplimentate, activitățile și rezultatele acestora din ultimele 24 de ore fiind următoarele:
9 acțiuni organizate;
1643 de persoane legitimate;
1236 de autovehicule verificate;
2 infracțiuni constatate;
305 de sancțiuni contravenționale (din care 107 la legea 61/1991, 175 la regimul rutier și 23 la alte acte normative), valoarea acestora fiind de circa 135.000 lei;
au fost testați cu dispozitive etilotest 1073 conducători auto și 6 cu dispozitive Drug test;
25 permise de conducere reținute și retrase 10 certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Viceprimarul municipiului Iași, Daniel Juravle, investește în cripto! Iată ce avere are

URMĂTORUL ARTICOL

Autoturism furat din Italia, descoperit în trafic de polițiștii de frontieră ieșeni

Ultimele știri de la Eveniment