Tanar depistat a doua oara incercand sa introduca ilegal tigarete in tara

La sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei acţiuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.
Astfel, în data de 11.01.2015, în jurul orei 17.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul sectorului a observat, pe direcţia localităţii de frontieră Horodiştea, în apropierea malului românesc al râului Prut către interiorul ţării, o persoană care transporta în spate un colet voluminos.
Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanei. În urma cercetărilor s-a constatat că aceasta este cetăţeanul român Ionuţ A., în vârstă de 26 ani, domiciliat pe raza comunei Păltiniş, care a mai fost depistat încercând să introducă ilegal în România ţigarete de contrabandă, în data de 03 ianuarie a.c.. În coletul transportat de tânăr erau 500 pachete ţigări marca Ritm Clasic, în valoare de aproximativ 4.464 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar faţă de tânăr Judecătoria Darabani a  dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.
Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Mihai Eminescu omagiat la BCU Iasi

URMĂTORUL ARTICOL

Diaspora: Solicitam reorganizarea Ministerului pentru Romanii de peste Hotare

Ultimele știri de la Comunicate de presa