Taxa pentru depozitarea deseurilor la groapa de gunoi a fost eliminata

Ordonanta de Urgenta a Guvernului 48 / 2017 a dus la modificarea unei Hotarâri de Consiliu Local Iasi privitoare la stabilirea tarifelor de salubritate. Prin ordonanta respectiva s-a aprobat ca taxa pentru deseurile inerte si nepericuloase încredintate în vederea eliminarii finale prin depozitare de 80 lei / tona sa fie suspendata pâna pe 1 ianuarie 2019.

Prin aceasta ordonanta, care are aplicabilitate de la 1 iulie, este suspendata aplicarea suprataxei de salubritate în valoare de 80 de lei pe tona. Astfel, pentru persoanele care traiesc în condominii taxa va scadea de la 10 lei la 8,5 lei, iar pentru cei din gospodarii individuale coboara la 14 lei de persoana lunar, pentru doua persoane tariful va fi de 24 lei, iar pentru 3 persoane, tariful va fi de 33 lei pe luna.

In cazul gospodariilor cu pentru persoane, tariful pentru salubritate va fi de 40 lei, iar in cazul gospodariilor cu mai mult de 4 persoane, tariful va fi de 45 de lei lunar. Firmele private si institutiile publice platesc 74 lei lunar pentru fiecare metru cub de deseuri aruncat la tomberon.
Circa 260 mii tone de deseuri sunt depozitate anual la Depozitul Ecologic Tutora.

 

 

Sursa: BZI

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Se comemoreaza 90 ani de la moartea regelui Ferdinand I

URMĂTORUL ARTICOL

Laura Codruta Kovesi a incalcat legea

Ultimele știri de la Economic