Te-ai gandit ce cadouri sa cumperi de Paste? Iata cateva sugestii conform studiilor

 

 

 

Cu ocazia Paştelui, românii le cumpără celor dragi mai ales dulciuri, vin şi cafea (60%), dar şi articole de îmbrăcăminte (39%) sau accesorii vestimentare – eşarfe, genţi, curele (34%), potrivit unui studiu recent realizat de MEDNET Marketing Research Center.

 

 

Alte cadouri preferate de români în această perioadă specială sunt accesoriile pentru masa de Paşte – pahare, faţă de masă, serveţele (23%), încălţămintea (20%) sau bijuteriile (7%).

 

Nu lipsesc din lista cadourilor nici BANII cash – 7% dintre românii apelează la această metodă „sigură” de a le face o bucurie persoanelor apropiate.

 

Un cadou mult mai inspirat constă în jucăriile pentru cei mici (doar 4% dintre români au această idee). Românii mai cumpără, de asemenea, cărţi, CD-uri sau Mp3 player.

 

Cu ocazia Paștelui, aproape 70% dintre persoanele intervievate, din mediul urban, au declarat că intenționează să cumpere cadouri celor dragi.

 

Principalul „beneficiar” al acestor cadouri este persoana iubită (soțul/soția sau iubitul/iubita), peste 60% dintre respondenți oferind „perechii lor” daruri de Paște.

 

Potrivit studiului MEDNET Marketing Research Center, mai mult de jumătate dintre aceștia au declarat că vor oferi cadouri atât  părinților (58,4%), cât și copiilor/nepoților (57,7%). Atunci când ne referim la familiile cu copii, principalul „beneficiar” al cadourilor de Paște devine copilul.

 

Comparativ cu anul trecut, bugetul mediu alocat sărbătoririi Paștelui nu a crescut semnificativ din punct de vedere statistic, suma medie situându-se în jurul valorii de 359 lei în 2014, față de 358 lei în 2013.

 

Studiul a fost realizat online, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional – urban, în perioada 4 – 8 aprilie 2014. Au fost intervievate 663 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 55 ani.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Veste incredibila penru persoanele infectate cu virusul hepatitei C! Un tratament miraculos le-ar salva viata

URMĂTORUL ARTICOL

Zilele orasului Harlau 2014! Iata ce manifestari vor fi organizate pentru cetateni

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in