Teatrul Clasic de Balet pe Gheata din Moscova prezinta Lacul Lebedelor marti, 3 iunie 2014, la Teatrul National Iasi

 

 

 

Teatrul Clasic de Balet pe Gheata din Moscova prezinta Lacul Lebedelor

 

Data și ora: Marti, 3 iunie 2014, orele 20.00

Locația: Teatrul National Iasi 

Pret bilet 125 si 100 lei

 

Teatrul clasic de opera si balet din Kiev vine pe scena Teatrului National din Iasi pe 19 martie 2014 ora 20:00, cu cel mai celebru balet al tuturor timpurilor „Lacul Lebedelor” de P.I.Ceaikovski, realizat dupa coregrafia clasica a lui Marius Petipa. De aceasta data in rolul Odette-Odille este prim-solista Operei Nationale din Kiev Ecaterina Alaeva.

Trupa de balet a Teatrului Naţional Municipal din Kiev este unul dintre cele mai performante ansambluri de gen din lume. Repertoriul de peste 30 de spectacole, printre care “Lacul Lebedelor”, “Spargatorul de nuci”, “Frumoasa din padurea adormita”, “Giselle”, “La Bayadere”, “Don Quijote”, “Cenusareasa”, “Romeo si Julieta”, a incantat milioane de iubitori ai genului de pe mapamond.

Baletul “Lacul Lebedelor” de P.I. Ceaikovski a avut premiera la Teatrul Balsoi din Moscova, pe 4 martie 1877, sub conducerea muzicala a lui Semen Riabov si in coregrafia lui Julius Reisinger. Publicul epocii nu era obisnuit cu stilul “simfonic” al unei muzici pentru balet, nu a inteles bogatia partiturii care nu a fost sustinuta de o coregrafie prea inspirata, semnata de Julius Reisigner, ceea ce a facut ca primele reprezentatii sa fie un esec total.

Dupa moartea compozitorului, la cererea conducerii Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg, Marius Petipa impreuna cu Lev Ivanov au schimbat coregrafia baletului, iar dirijorul Teatrului Mariinsky, Riccardo Drigo, a adus imbunatatiri partiturii. Imbracat in haine noi „Lacul Lebedelor” a sustinut o noua premiera pe 15 ianuarie 1895, cu un succes rasunator. Pe parcurs au mai existat versiuni, insa aceasta este cea reprezentata in mod curent.

 

Date Contact:

Informatii:  Nr. telefon: 0746272727 sau 0761345346

Rezervari:  Nr.telefon: 0749052323

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Festival de teatru contemporan – ContemporanIS – luni 26 mai 2014. Intrarea este libera

URMĂTORUL ARTICOL

Iata lista scolilor din Iasi care vor primi bani europeni pentru reabilitare

Ultimele știri de la Eveniment