Politie Bulgariei

Tentativă de asasinat în Bulgaria. Ținta: procurorul general

A avut loc un atac asupra coloanei de mașini a procurorului general al Bulgariei Ivan Geșev, a anunțat secretarul-șef al Ministerului Afacerilor Interne, Petar Todorov, în cadrul unui briefing.

Incidentul a avut loc astăzi, în jurul orei 11:45, pe drumul dintre Samokov și satul Kovachevtsi. Nu au existat răniți în incident – nici procurorul general, nici echipa care îi însoțea, nici alți cetățeni care participau la trafic, a precizat Todorov și a continuat:

„A fost format un comandament cu toate serviciile Ministerului de Interne, care sunt implicate în acest caz, precum și cu reprezentanți ai NSO și ai Agenției Naționale de Securitate. Mâine, prim-ministrul Galab Donev va organiza o reuniune în cadrul Consiliului de Miniștri, la care vor participa atât ministrul Demerdjiev, cât și reprezentanți ai serviciilor Ministerului de Interne, GDBOP, GDNP, Jandarmeriei, DANS, procuraturii. Informațiile vor fi rezumate acolo, iar acțiunile vor fi luate în consecință.”

Secretarul-șef a fost categoric: este o amenințare inacceptabilă la adresa vieții și sănătății fiecărui cetățean bulgar și, prin urmare, vor fi luate măsuri adecvate.

Procurorul general, în mașină alături de familie

Potrivit informațiilor neoficiale ale BNT, este vorba despre un dispozitiv exploziv care a explodat în fața uneia dintre mașinile din coloana de mașini de pe drumul Sofia-Samokov. Ivan Geșev, care se afla în vacanță și era împreună cu familia sa în momentul accidentului, călătorea de asemenea într-una dintre mașinile blindate.

Două ambulanțe au plecat de la spitalul din Samokov. La fața locului, au văzut o gaură în pământ și s-au întors pentru că nu existau victime, a declarat directorul spitalului, doctorul Kovacka, citat de NOVA.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Secretul micilor perfecți pentru 1 Mai

URMĂTORUL ARTICOL

Intervenție de urgență la Rafinăria Petrobrazi. Mai multe persoane au nevoie de asistență medicală

Ultimele știri de la International