Teparul Mansardelor, Teodor Simileac, a primit 14 ani de inchisoare

Teparii Mansardelor au primit impreuna 54 de ani puscarie. Ieri, judecatorii de la Tribunalul Iasi l-au condamnat pe Teodor Coman, fost Simileac, la 14 ani de puscarie, iar sotia sa, Cezara Coman, a primit 10 de ani puscarie. Tot zece ani au  mai primit si partenerii lor de afaceri, paguboase pentru ieseni, Marius Bogdan Chiriac, Iulian Vasile Ilie si Mihai Condrea. 
Decizia de ieri a judecatorilor bate recordul, fiind probabil una dintre cele mai dure sentinte acordate pentru sanctiuni economice. In plus, acestia vor trebuie sa achite prejudicii tuturor celor pe care i-au pacalit. 
Similiac a fost arestat preventiv in acest dosar pe data de 3 octombrie 2009 pentru evaziune fiscala, delapidare, infractiuni la Legea societatilor comerciale, spalare de bani, constituirea unui grup de criminalitate organizata si inselaciuni in conventii. La scurt timp, a fost lasat in libertate, sustinand ca tot dosarul instrumentat de procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Iasi (DIICOT) este o inscenare.

Cum au pacalit iesenii

Mansardele sotilor Coman erau construite ilegal, fapt care insemna ca cei care le cumparau nu puteau sa-si faca titlul de proprietate. In plus, locuintele erau vandute si mai multor cumparatori in acelasi timp. Spre exemplu, acelasi apartament era vandut la trei – patru persoane, toate obligate sa le achite integral. Iesenii au fost atrasi de oferta lor pentru ca pretul mansardelor era cu mult sub pretul pietei. „In calitatile detinute in municipiul Iasi, Bacau, Roman si Bucuresti, s-au constituit intr-un grup organizat in scopul savarsirii de infractiuni si in perioada 2007/2009 au infiintat mai multe societati comerciale pe numele lor ori ale sotiilor acestora, carora le-au dat denumiri asemanatoare cu ale unor firme cu bonitate si de prestigiu in constructii si cu aceste firme au fost ridicate pe terasele mai multor blocuri din municipiul Iasi circa 84 mansarde cu peste 200 apartamente, fara autorizatii si aprobari legale si fara a mai inregistra veniturile rezultate din vanzarea acestora”, au precizat procurorii DIICOT, in rechizitoriu. Prejudiciul creat este de aproximativ 20 miliarde de lei vechi. 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Denunturi pe banda rulanta impotriva sotilor Carmen si Gheorghe Dorobat

URMĂTORUL ARTICOL

Cand doctorita Rorobetz va vorbi, oare pe cine va popi?

Ultimele știri de la Eveniment