Terapiile combinate reduc riscul de recidiva in cazul cancerului mamar

Chimioterapia, administrata dupa o interventie chirurgicala in combinatie cu o terapie tintita, poate sa reduca riscul de recitiva pentru un anumit tip de cancer mamar.

Acest tratament este administrat pacientelor ale caror tumori s-au rapandit deja  in corp si trebuiesc tratate doar cu chimioterapie intensive, dar acest tratament genereaza efecte secundare substantiale.

„Femeile cu mica tumoare mamarq de tip HER-2 pozitiv, fara semne de metastaza, prezinta un risc scazut, dar care nu este totusi neglijabil, de a-si vedea cancerul revenind si raspandindu-se, dupa o extirpare a sanului afectat, urmata de chimioterapie”, a explicat medicul Eric Winer de la Instititutul de cercetari impotriva cancerului Dana Farber din Boston, principalul autor al acestui studiu, publicat in revista medicala New England Journal of Medicine.

Dupa 3ani de la incheierea acestor tratamente combinate, 98,7 % dintre paciente erau inca in viata si fara urme de cancer.

Potrivit studiilor realizate anterior, rata de supravieţuire a pacientelor care sufera de acelasi tip de cancer mamar si fara metastaze, tratate doar prin chimioterapie, este cuprinsă intre 77,1% si 86,4%

In plus, efectele secundare sunt mai slabe in comparatie cu cele generate de tratamentele traditionale bazate pe chimioterapie.

Sursa: descopera.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Aglomeraţie în centrele pentru persoane fără adăpost, din cauza gerului

URMĂTORUL ARTICOL

Situatia statistica a somajului inregistrat la 31 decembrie 2014

Ultimele știri de la Monden