Tigarete de contrabanda ascunse pe corp si intr-un loc special amenajat dintr-un autoturism, descoperite de politistii de frontiera de la Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, în colaborare cu lucrători vamali, au descoperit la controalele de frontieră 2.300 ţigarete ascunse pe corpurile a doi bărbaţi şi într-un locaş special amenajat la un autoturism.

La sfârşitul săptămânii trecute s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism marca Peugeot 206, înmatriculat în Bulgaria, cetăţeanul român B.A., în vârstă de 29 ani. Tânărul era însoţit de cetăţeanul din Republica Moldova P.A., în vârstă de 21 ani.
Pentru valorificarea unor informaţii deţinute pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu tutun, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului şi a celor două persoane.
În urma controlului efectuat, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, pe corpurile bărbaţilor cantitatea totală de 1.400 ţigarete diferite mărci.
Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 621 lei, în vederea confiscării şi sancţionarea bărbaţilor cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 10.000 lei.

La doar câteva ore, s-a prezentat în acelaşi punct de trecere a frontierei, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Bulgaria, I.T., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 35 ani.
Pentru valorificarea unor informaţii deţinute despre faptul că bărbatul avea preocupări în sfera traficului ilicit cu tutun, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului.

”În urma controlului efectuat, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, într-un locaş special amenajat, prin montarea unei carcase de electromotor cantitatea totală de 900 ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.
Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 311 lei, şi a autoturismului, în valoare de 6.675 lei, în vederea confiscării şi sancţionarea bărbatului cu amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei”, a precizat subcomisarul de politie, Lazar Denis.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Expozitia de Arta vizuala Dragobete Art. Ro in Sala Atrium la Palas Mall Iasi

URMĂTORUL ARTICOL

Loredana incepe Reveria Tour

Ultimele știri de la Comunicate de presa