Tigari trecute peste Prut cu lanseta de pescuit

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora, judeţul Iaşi, au depistat patru persoane care încercau să introducă ilegal în ţară 11.000 pachete ţigări de contrabandă, pe care le-au trecut peste râul Prut cu ajutorul unor lansete de pescuit. În data de 03 martie, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora, judetul Iaşi, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.
Astfel, în jurul orei 06.30, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului au observat pe direcţia localităţii de frontieră Prisăcani, în apropierea malului românesc al râului Prut, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase.
Poliţiştii de frontieră au reţinut persoanele, iar în urma cercetărilor s-a constatat că acestea sunt patru cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 20 şi 37 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Iaşi.
În coletele descoperite la faţa locului erau 11.000 pachete ţigări de diferite mărci, în valoare de aproximativ 122.155 lei.
Din cercetări a reieşit că bărbaţii au trecut ilegal ţigările, trăgând coletele cu lansete de pescuit, de pe malul moldovenesc al râului Prut.
A fost dispusă măsura confiscării ţigaretelor şi a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Expozitie inediata de 8 martie la Muzeul Unirii Iasi

URMĂTORUL ARTICOL

Comisioane de te doare capul! 4,5 lei doar daca vrei sa vezi cati bani mai ai pe card

Ultimele știri de la Eveniment