Top sase alimente bune pentru o dieta echilibrata

 

 

 

Exista alimente exotice care au ca efect topirea depozitelor adipoase, dar exista si alimente comune care sunt foarte eficiente in procesul de metabolizare al grasimilor. Ne oprim la cele din urma si facem o scurta lista cu alimente comune care topesc grasimea.

 

 

Toate aceste alimente trebuie incluse intr-o dieta echilibrata si sanatoasa si trebuie combinate cu miscare (chiar si putina este benefica), recomanda ziare.com, care citeaza Yahoo Shine.

 

Chefir. Aceast lapte fermentat natural este una dintre cele mai bune surse de prebiotice, iar bacteriile continute de acesta sustin digestia si descompunerea grasimilor. Dintre toate tipurile de lapte, chefirul este cel mai bogat in bacteriisanatoase. Alternativa pentru chefir este varza acra si legume murate care functioneaza in acelasi mod.

 

Nucile. Organismul are nevoie pentru a mentinemetabolismul la un nivel ridicat de o anume doza zilnica de omega 3, iar nucile sunt o sursa excelenta de omega 3. Acest aminoacid esential are capacitatea de a activa metabolismul lipidelor si de a stimula arderea lor in procesele metabolice.

 

In plus, acesta normalizeaza nivelul glicemiei si prin aceasta previne depozitarea lipidelor neconsumate. Nucile sunt esentiale in dieta persoanelor care au diabet sau disfunctii ale pancreasului si ale nivelului de insulina din sange. Patru-cinci nuci pe zi sunt suficiente pentru a acoperi necesarul de omega 3.

 

Sardine. Sunt excelente fie ca sunt proaspete, fie ca sunt conservate. In acest ultim caz cele mai bune sunt sardinele in suc propriu. Sardinele sunt o buna sursa de acizi grasi omega 3, vitamina B siproteine de inalta calitate. In general acestea sunt ideale in dieta, dar sunt si o buna solutie pentru arderea grasimilor din depozitele adipoase prin efectul lor anti-inflamator.

 

Nap. Aceasta este una din legumele uitate, dar care aduce beneficii majore pentru sanatate. Se gaseste uneori prin piete sau conservat in apa. Este foarte bun consumat crud, dar poate fi preparat ca oricare alta leguma. Seamana cu ridichea, dar are un gust mult mai placut.

 

Beneficiul este ca napul face parte din putinele alimente cu efect alcalin, contine multe fibre, incetineste eliberarea de glucoza si previne varfurile de descarcare de insulina care pot duce la dezechilibrul grav al metabolismului. Aceste legume banale contin si foarte mult fier si sunt o excelenta sursa de magneziu.

 

Uleiul de masline. Aceasta este cea mai buna investitie pe care o poti face pentru sanatatea ta. Consumat constant uleiul de masline este o sursa de omega 3 si alti acizi grasi care ajuta la mentinerea sanatatii intestinale, cerebrale si, nu in ultimul rand, a vaselor de sange. In plus uleiul de masline regleaza apetitul si aduce un aport foarte echilibrat de vitamine uleioase.

 

Ceaiul verde. O ceasca de ceai verde pe zi este un mare beneficiu pe care il faci si sanatatii, si siluetei tale. Ceaiul verde sustine tiroida in productia de tiroxina hormonul care regleaza tot metabolismul. Spre deosebire de medicamente ceaiul verde mobilizeaza natural tiroida fara sa actioneze „in forta”, asa cum fac preparatele de sinteza. 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Afla ce reguli noi vor fi introduse pentru asociatiile de proprietari din Iasi

URMĂTORUL ARTICOL

Vrei sa citesti in aer liber? Poti sa citesti in Parcul Lecturii de la muzeul Vasile Pogor Iasi odata cu redeschiderea bibliotecii

Ultimele știri de la Sanatate