Totul despre astenia e primavara – cauze, simptome, prevenire si tratament

 

 

 

Astenia de primăvară. În cazurile puternice de astenie de primăvară, neplăcerile se pot transforma chiar în depresie în absența tratamentului necesar. „Ieșirea din hibernare” poate fi problematică, dar cu informațiile necesare, vei învinge simptomele asteniei.

 

 

Cauzele asteniei de primăvară

 

Femeile sunt mai predispuse la astenie de primăvară decât bărbații, deoarece cauzele acestor simptome neplăcute țin de schimbări hormonale odată cu adaptarea la vremea caldă a primăverii și la luminozitatea crescută. Astenia de primăvară este legată și de alimentație, iar cazurile mai severe sunt de obicei asociate cu deficiențe de vitamine și minerale.

 

Simptome principale ale asteniei de primăvară

 

Combinația dintre simptomele fizice și psihice poate cauza o stare de oboseală generalizată, de la problemele musculare până la dificultăți legate de puterea de concentrare. Uneori, starea de melancolie sau de tristețe este însoțită și de iritabilitate, de anxietate și de intoleranță la stimuli puternici, de la luminozitate până la sunete.

 

Semnele cele mai clare ale asteniei de primăvară țin de pierderea interesului pentru activitățile care îți provoacă de obicei plăcere, inclusiv o scădere puternică a libidoului. Astenia se poate manifera mai puternic la persoanele sedentare, iar lipsa de energie și oboseala îi afecteză mai mult și pe cei care suferă de boli cronice.

 

Astenia de primăvară poate cauza și probleme legate de alimentație, de la bulimie până la diminuarea puternică a poftei de mâncare și poate influența și somnul. La unele femei se manifestă prin somnolență, în timp ce altele suferă de insomnie.

 

Prevenire și tratament pentru astenia de primăvară

 

Dacă este ignorată, astenia de primăvară se poate transforma în depresie, motiv pentru care prevenirea ei este soluția cea mai bună, mai ales în cazul în care ai suferit de unele simptome și în anii trecuți. Tratamentul și modalitățile de prevenire ale acestei afecțiuni sezoniere coincid și în același timp fac parte și dintr-un stil de viață sănătos.

 

Exercițiile fizice și petrecerea timpului în aer liber sunt două modalități excelente de a lupta cu astenia de primăvară. Combină cele două soluții și fă cât mai multă mișcare în aer liber pentru a grăbi trecerea la o stare mai bună de spirit.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Papaya – fructul care reduce colesterolul rau din sange si grabeste procesul de digestie

URMĂTORUL ARTICOL

Reglare de conturi in stil mafiot in localitatea Cuza Voda din judetul Constanta. Un tanar a fost lovit intentionat cu masina, iar apoi injunghiat mortal

Ultimele știri de la Sanatate