Tragedie în Iași în tabăra de vară a UAIC! Un tânăr de 17 ani a murit după ce a consumat energizante și țigări!

/

Un elev de numai 17 ani a murit noaptea trecută după ce a consumat în exces băuturi energizante și pachete de țigări. Tânărul se afla într-o tabără de vară a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași și era cazat într-o cameră de cămin.

Un băiat de numai 17 ani a murit în noaptea de miercuri spre joi, 12 spre 13 iulie 2023, într-unul din căminele Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Elevul era parte a unui program în tabăra de vară a Universității și era cazat într-un cămin studențesc. Tânărul a consumat însă în exces patru doze de băuturi energizante și a fumat două pachete de țigări. Noaptea i s-a făcut rău și a suferit un infarct.

„Un apel prin 112 ne-a anunţat despre un tânăr de 17 ani aflat într-o tabără de vară în Iaşi, într-un cămin studenţesc, devenit inconştient. A fost acolo echipajul de terapie intensivă SMURD, care a găsit tânărul în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare începute de un student de la Facultatea de Geografie, un lucru foarte corect făcut de acel tânăr. S-a continuat resuscitarea avansată, pacientul fiind în fibrilaţie ventriculară iniţial de stop cardio-respirator, ulterior asistolă„ a spus dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU SMURD Iași.

Tânărul nu a răspuns manevrelor de resuscitare

În ciuda manevrelor de resuscitare, băiatul nu a mai putut fi salvat, asta deși s-au efectuat manevre mai bine de o oră.

 „S-a declarat decesul, s-a anunţat Poliţia, iar cazul va fi evaluat post-mortem de către IML. Din anamneză, din declaraţiile colegilor care se aflau la locul intervenţiei, pentru că întotdeauna căutăm cauze potenţial reversibile ale stopului cardio-respirator astfel încât să putem face şi un tratament etiologic în timpul resuscitării, s-a evidenţiat că tânărul de 17 ani consumase băuturi energizante, aproximativ patru doze, şi fumase în noaptea respectivă două pachete de ţigări„, a mai spus Diana Cimpoeşu.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Inspectoratul de Poliție al Județului Iași a arătat că a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

”La data de 08 iulie a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr a decedat într-o cameră de cămin, din mun. Iași. Pe corpul acestuia nu au fost identificate urme vizibile de violență. A fost emisă ordonanța de efectuare a necropsiei medico-legale în vederea stabilirii cauzei decesului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,ucidere din culpă. Cercetările continuă”, au spus reprezentanții IPJ Iași.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Scandal la Aeroportul Iași! Revoltă împotriva transportatorilor din Republica Moldova

URMĂTORUL ARTICOL

Verificări ample în centrele rezidențiale: 13 sancțiuni și 39 de avertismente aplicate

Ultimele știri de la Actualitate