Dilano van't Hoff
Dilano van't Hoff

Tragedie în lumea Motorsport-ului: Pilotul Dilano van’t Hoff și-a pierdut viața într-un accident pe circuit

Lumea Motorsport-ului este în doliu după pierderea prematură a unui talent promițător. Pilotul Dilano van’t Hoff, în vârstă de 18 ani, și-a găsit sfârșitul într-un accident care a avut loc pe celebrul circuit Spa-Francorchamps din Belgia, în cadrul Campionatului European de Formula Regională by Alpine (FRECA).

Tragedia a avut loc sâmbătă dimineața, în timpul unui eveniment organizat în paralel cu Marea Premiu al Belgiei de Formula 1. Van’t Hoff, în calitate de participant în campionatul FRECA, a fost implicat într-un incident devastator.

Imaginile surprinse în timpul accidentului arată mașina portocalie a lui Van’t Hoff, înscrisă la echipa MP Motorsport, rostogolindu-se pe pistă în condiții de vreme nefavorabilă, în urma unui contact cu un alt pilot. Din cauza ploii abundente, vizibilitatea era redusă, ceea ce a dus la coliziunea violentă a mașinii lui Van’t Hoff cu o altă mașină aflată în viteză.

FRECA a emis o declarație plină de tristețe:

„Cu adâncă durere, anunțăm decesul pilotului Dilano van’t Hoff de la echipa MP Motorsport. Accidentul a avut loc în timpul celei de-a doua curse desfășurate la Spa-Francorchamps.”

Declarația a continuat cu exprimarea celor mai sincere condoleanțe adresate familiei, echipei și prietenilor tânărului pilot. Royal Automobile Club of Belgium, Circuitul Spa-Francorchamps și SRO Motorsports Group au transmis, de asemenea, condoleanțe profunde familiilor, echipei și prietenilor lui Van’t Hoff, alăturându-se astfel Alpine și ACI în acest moment de mare tristețe.

Pe rețelele de socializare, organizatorii evenimentului de anduranță 24 de ore de la Spa au anunțat anularea tuturor activităților de divertisment planificate. Înaintea startului cursei, un minut de reculegere va fi ținut pentru a comemora memoria lui Van’t Hoff și a-i aduce un ultim omagiu.

Echipa CrowdStrike 24 Hours of Spa a transmis o declarație emoționantă:

„Suntem profund întristați de pierderea lui Dilano van’t Hoff, pilotul nostru de Formula Regională EU by Alpine, în urma accidentului tragic de astăzi dimineață. Transmitem condoleanțe profunde familiei sale, prietenilor și echipei MP Motorsport.”

Dilano van’t Hoff, originar din Olanda, se afla în cel de-al doilea său sezon complet de curse în cadrul campionatului FRECA. În primul său sezon, el obținuse un singur podium la Barcelona, terminând pe locul trei în acel eveniment din 2022.

Înainte de a se alătura campionatului FRECA, tânărul pilot și-a petrecut anul 2021 concurând în două campionate separate de Formula 4. În versiunea din Emiratele Arabe Unite a seriei, el a ocupat locul doi în clasament, în timp ce a câștigat titlul spaniol F4 în același an.

Este important de menționat că circuitul Spa-Francorchamps a fost și locul tragediei care a dus la moartea pilotului de Formula 2, Anthoine Hubert, în 2019. În urma unui accident grav, mașina lui Hubert s-a izbit într-o barieră de pneuri în urma unui contact cu un alt pilot, iar ulterior a fost lovit de mașina lui Juan Manuel Correa care se deplasa cu viteză. Ambii piloți au suferit răni grave, iar Hubert a fost declarat decedat la centrul medical al circuitului aproximativ 90 de minute mai târziu.

FIA, organismul care guvernează Motorsport-ul, a transmis condoleanțe profunde familiei și prietenilor lui Dilano van’t Hoff, precum și echipei MP Motorsport, în urma incidentului tragic de astăzi în cadrul Campionatului European de Formula Regională de la Spa-Francorchamps.

Stefano Domenicali, directorul executiv al Formula 1, a exprimat și el tristețea sa: „Suntem profund triști să aflăm de decesul lui Dilano van’t Hoff în accidentul de astăzi de la Spa-Francorchamps. Dilano și-a pierdut viața în urmărirea visului său de a ajunge în vârful Motorsport-ului. Împreună cu întreaga comunitate a sporturilor cu motor, ne alăturăm familiei sale și celor apropiați în aceste momente grele.”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atacatorul de pe Aeroportul Internațional Chișinău este un cetățean din Tadjikistan. Acesta a omorât doi oameni

URMĂTORUL ARTICOL

O româncă stabilită în SUA își transformă un avion în casa visurilor ei – Galerie Foto

Ultimele știri de la Sport