microbuz_iasi

Transportul paralizat la Iasi! Federatia Transportatorilor a anulat mai multe curse judetene si interjudetene, incepand de astazi

Incepand de astazi, 12.02.3013, si pana joi, 14.02.2013, transportatorii din Iasi au intrat in greva. In aceste zile, in intervalul orar 7/12 nu va fi operata nicio cursa judeteana sau interjudeteana.

Incepand de astazi, 12.02.3013, si pana joi, 14.02.2013, transportatorii din Iasi au intrat in greva. In aceste zile, in intervalul orar 7/12 nu va fi operata nicio cursa judeteana sau interjudeteana.

Firmele de transport iesene s-au solidarizat cu cei de la Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) si au decis sa protesteze pentru ca Guvernul refuza orice dialog cu transportatorii si pentru ca exista nereguli la acordarea licentelor de transport.

“In conditiile in care ministrul Dragnea nu a fost de acord sa poarte un dialog cu noi, vom protesta timp de trei zile, pana la ora 12, incepand de astazi. Tot maine vom purta discutii cu reprezentantii Ministerului Dezvoltarii si, daca vom ajunge la un acord, nu ne vom continua protestul. In caz contrar, exista posibilitatea chiar de a prelungi termenul”, a precizat Vasile Toma, actionar al Intertrans Company si vicepresedinte la FORT.

“Propunem, de asemenea, modificare legislatiei taximetriei prin faptul ca ar trebui sanctionati serios piratii. In fiecare judet se practica pirateria, in Iasi circa 20% din activitatile de transport sunt piraterie. Am cerut si modificarea Ordonantei 27, ca traseele judetene sa treaca la Ministerul Transporturilor pentru ca poate face armonizarea acestora astfel incat sa nu existe suprapuneri”, a completat Vasile Toma.

Cei de la Autoritatea Rutiera Romana (ARR) au fost instiintati inca de la sfarsitul lunii ianuarie cu privire la aceasta greva.

“Pe noi ne afecteaza acest protest ca si pe cetateni, dar nu avem ce face, ARR nu trebuia sa suspende sedintele de atribuire. Probabil au niste interese de aparat, nu stiu. Trebuia sa respecte programul de licitatii pentru ca noi pe 31 aprilie ramanem fara licente si suntem pasibil de dosar penal. Trebuie sa se ajunga la un punct comun si sa desfasoare licitatiile conform legii. Noi am bagat miliarde in masini si nu putem sa nu activam foarte mult timp. Eventual, daca se mai prelungeste termenul, ar tebui sa ne prelungeasca licentele de transport”, a precizat Ioan Samson, administratorul firmei Intersam SRL.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Rasturnare de situatie! Procurorii DIICOT au descins in aceasta dimineata (12.02.2012) in casa din Bucuresti a interlopului Puiu Mironescu! Bogdan Mararu si Puiu Mironescu si-au comandat atentate reciproc

URMĂTORUL ARTICOL

In anul 2008, nimeni n-ar fi crezut asa ceva! Bancile din Romania au inregistrat pierderi record in anul 2012! Iata datele furnizate de Banca Nationala

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in