ULTIMĂ ORĂ:

Trei elevi de la Colegiul Emil Racovita din Iasi s-au calificat la un prestigios concurs european

Trei elevi de la Colegiul Emil Racovita din Iasi s-au calificat la un prestigios concurs european
Citit : 10 views Comentariu
Invatamantul iesean are un nou motiv de bucurie dupe ce trei elevi de la Colegiul Emil Racovita vor reprezenta romania la un concurs care se va desfasura la Luxemgurg. Diana Costantin, Ruxandra, Tesloianu şi Camelia Diaconu, din clasa a X-a, s-au calificat la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene.

Invatamantul iesean are un nou motiv de bucurie dupe ce trei elevi de la Colegiul Emil Racovita vor reprezenta romania la un concurs care se va desfasura la Luxemgurg.

Diana Costantin, Ruxandra, Tesloianu şi Camelia Diaconu, din clasa a X-a, s-au calificat la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene. La competiţia care are loc la Luxemburg în luna martie 2013, România va fi reprezentată de şase elevi, dintre care trei ieşeni: Diana Costantin, Ruxandra Tesloianu şi Camelia Diaconu, din clasa a X-a, vor concura la disciplinele biologie, chimie şi fizică.

Ele sunt coordonate de prof. Ioana Bohotineanu, prof. Paula Gavrilescu şi prof. Cristi Miron. Acest rezultat excepţional completează seria de performanţe ale celor trei eleve: în palmaresul Cameliei Diaconu se regăsește deja medalia de bronz la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori (Africa-de-Sud, 2011) şi, recent, medalia de argint la aceeaşi competiţie (Iran, 2012) a fost câştigată de Ruxandra Tesloianu.

 „Reuşita celor trei eleve continuă o tradiţie a colegiului, pentru că, în 2010, Ana-Maria Istrate a obţinut medalia de aur la EUSO. Şi rezultatul de anul acesta este încununarea interesului deosebit al elevelor pentru ştiinţe, al talentului lor, alături de o muncă susţinută, riguroasă, experienţă competiţională şi sprijin din partea profesorilor coordonatori„, a declarat prof. Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă”.