colegiul_emil_racovita_din_iasi__2013

Trei elevi de la Colegiul Emil Racovita din Iasi s-au calificat la un prestigios concurs european

Invatamantul iesean are un nou motiv de bucurie dupe ce trei elevi de la Colegiul Emil Racovita vor reprezenta romania la un concurs care se va desfasura la Luxemgurg. Diana Costantin, Ruxandra, Tesloianu şi Camelia Diaconu, din clasa a X-a, s-au calificat la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene.

Invatamantul iesean are un nou motiv de bucurie dupe ce trei elevi de la Colegiul Emil Racovita vor reprezenta romania la un concurs care se va desfasura la Luxemgurg.

Diana Costantin, Ruxandra, Tesloianu şi Camelia Diaconu, din clasa a X-a, s-au calificat la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene. La competiţia care are loc la Luxemburg în luna martie 2013, România va fi reprezentată de şase elevi, dintre care trei ieşeni: Diana Costantin, Ruxandra Tesloianu şi Camelia Diaconu, din clasa a X-a, vor concura la disciplinele biologie, chimie şi fizică.

Ele sunt coordonate de prof. Ioana Bohotineanu, prof. Paula Gavrilescu şi prof. Cristi Miron. Acest rezultat excepţional completează seria de performanţe ale celor trei eleve: în palmaresul Cameliei Diaconu se regăsește deja medalia de bronz la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori (Africa-de-Sud, 2011) şi, recent, medalia de argint la aceeaşi competiţie (Iran, 2012) a fost câştigată de Ruxandra Tesloianu.

 „Reuşita celor trei eleve continuă o tradiţie a colegiului, pentru că, în 2010, Ana-Maria Istrate a obţinut medalia de aur la EUSO. Şi rezultatul de anul acesta este încununarea interesului deosebit al elevelor pentru ştiinţe, al talentului lor, alături de o muncă susţinută, riguroasă, experienţă competiţională şi sprijin din partea profesorilor coordonatori„, a declarat prof. Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă”.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Lantul de supermarket-uri Profi are cel mai agresiv plan de extindere pentru 2013! La Iasi sunt asteptate noi magazine dupa deschierea celui din cartierul Dacia

URMĂTORUL ARTICOL

Procurorul iesean Ioan Ciofu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in regim de detentie pentru ca a primit bani sa-l lucreze pe Adrian Poromboiu! Maricica Iovita urmeaza sa intre la puscarie si ea pentru dare de mita

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in