Trei oferte pentru lucrarile de regenerare urbana a strazii Lapusneanu, a Pietei Unirii si pasajului subteran din Iasi. Vezi detalii

 

 

 

Cel de-al treisprezecelea proiect european derulat de municipalitatea ieseana pe programul de finantare 2007-2014, reabilitarea pasajului Unirii si a zonei Lapusneanu, este aproape de a avea si un constructor.

„Licitatia privind lucrarile de regenerare urbana a strazii Lapusneanu, a Pietei Unirii si pasajului subteran are un buget de 10,2 milioane de lei, fara TVA. Trei ofertanti s-au aratat interesati de acest contract. Ofertele primite sunt de la SC Ted Construct SRL – 9,48 milioane lei, SC Conest SA – 9,23 milioane lei, respectiv Asocierea dintre MA. SA Technology cu SC Edilzeta SRL – 7,06 milioane lei. Ofertele au intrat in analiza comisiei care va stabili un castigator in perioada urmatoare”, a precizat Sebastian Buraga purtatorul de cuvant al municipalitatii. 

 

Astfel, este inclusa refacerea pavimentului de pe strada Lapusneanu si de pe esplanada pietonala din laterala Hotelului Unirea, reamenajarea parcului Mitocul Maicilor si modernizarea pasajului subteran din Piata Unirii. Aleea istorica de promenada a Iasului va fi pavata cu granit si va fi schimbat mobilierul urban si iluminatul public. Refacerea pavimentului pe esplanada dintre bulevardul Independentei si Piata Unirii include si amenajarea a doua fântâni arteziene în cascada, iar pasajul subteran va fi consolidat si i se va reface mozaicul. Totodata, la doua din cele trei accese ale pasajului, mai precis la cele dinspre Piata si dinspre libraria ”Junimea”,  vor fi instalate lifturi pentru persoanele cu dizabilitati.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Eveniment inedit gazduit de Palas Mall Iasi – „Ritmuri atemporale”! La acest eveniment vor expune 73 de artisti. Vernisajul va avea loc pe 21 iunie 2014

URMĂTORUL ARTICOL

Proiect international pentru alfabetizarea adultilor organizat de Asociatia EuroDEMOS la Iasi

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in