Trei spitale din Iași pot depune proiecte la PNRR! Fonduri de un milion de euro pentru echipamente medicale

/

Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie Cuza Vodă, Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria lași ar putea obține fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Consiliul Județean Iași a intrat într-un parteneriat cu aceste spitale pentru a le sprijini în accesarea fondurilor.

Trei spitale din municipiul Iași ar putea obține fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie Cuza Vodă, Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria lași ar putea accesa fonduri de circa un milion de euro. Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat o serie de parteneriate cu unitățile medicale pentru accesarea acestor proiecte de investiții.

Ședință de plen pentru parteneriate cu spitalele ieșene

Plenul Consiliului Județean Iași a avizat aceste parteneriate în urma unei ședințe extraordinare a plenului instituției.

„Am aprobat în ședință extraordinară, încheierea de parteneriate cu Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie Cuza Vodă, Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria lași, în vederea finanțării prin PNRR a achiziționării de echipamente IT, soft medical, non-medical și pentru administrarea rețelei  de date”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.  Parteneriatul va permite celor trei unități medicale să depuna cereri de finanțare din PNRR și să obțină fonduri de până la un milion de euro, fără TVA.

Proiect de digitalizare la CJ Iași

Consilierii județeni au avizat și un proiect legat de încheierea unui protocol de colaborare cu Autoritatea pentru Digitalizarea României privind digitalizarea instituției.

„Am aprobat și încheierea unui protocol de colaborare cu Autoritatea pentru Digitalizarea României pentru asigurarea cadrului interinstituțional necesar interconectării E-Portalului dezvoltat de Consiliul Județean lași cu Platforma Software Centralizata pentru Identificarea Digitală ( PSCID), realizată de Agenția pentru Digitalizarea României, în cadrul proiectului privind simplificarea procedurilor administrative la nivelul CJ Iași”, a mai spus Costel Alexe, președintele CJ Iași. Acest proiect beneficiază de finanțare în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

CJ vrea să elimine birocrația din instituție

Conducerea CJ Iași a arătat și care este scopul acestui proiect de digitalizare a instituției județene.

„Prin creșterea capacității digitale a Consiliului Județean Iași și a spitalelor din subordine, ne propunem să transformăm modul în care cetățenii interacționează cu instituțiile publice și, în același timp, să îmbunătățim calitatea serviciilor pe care le oferim. Digitalizarea ne va permite să simplificăm și să eficientizăm procesele administrative. Astfel, putem reduce birocrația și timpul de așteptare, ceea ce va duce la o comunicare mai rapidă și la obținerea de răspunsuri mai prompte pentru nevoile ieșenilor”, a mai spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Primăria și CFR se ceartă pe un pasaj din oraș! Trecerea subterană arată ca după război- FOTO

URMĂTORUL ARTICOL

Dezastru la Miroslava! Plăți de zeci de mii de lei decontate fără noimă către firma proprie a primăriei

Ultimele știri de la Actualitate