Ukrainian soldiers fire a Pion artillery system at Russian positions near Bakhmut, Donetsk region, Ukraine, Friday, Dec. 16, 2022.,Image: 745056877, License: Rights-managed, Restrictions: This content is intended for editorial use only. For other uses, additional clearances may be required., Model Release: no, Credit line: Libkos / AP / Profimedia

Trupele lui Putin în Ucraina sunt decimate de consumul de alcool

//

Rusia a pierdut până acum în Ucraina în jur de 200.000 de militari, morți sau răniți, iar o proporție „semnificativă” din aceste pierderi se datorează consumului de alcool – o practică răspândită în armata rusă – conform experților ministerului britanic al Apărării. Astfel, după mai bine de un an de la debutul invaziei în Ucraina, în armata rusă s-a înregistrat un număr „extrem de mare” de incidente grave – crime sau decese – provocate de consumul excesiv de alcool în rândul militarilor Moscovei. Concomitent, ofensiva de iarnă a armatei ruse, declanșată la începutul lunii februarie, a eșuat în atingerea obiectivului propus – cucerirea întregului Donbas, se arată în ultima analiză realizată de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Șeful armatei ucrainene: Vom continua lupta pentru independență ACTUALIZARE 12:28 Ucraina „va continua lupta pentru independenţa sa”, a declarat comandantul-şef al armatei ucrainene Valeri Zalujnîi, duminică, la un an după descoperirea de trupuri de civili în oraşul Bucea, în suburbia Kievului, în urma retragerii trupelor ruse din regiune, informează AFP, preluată de Agerpres. „Vom continua lupta pentru independenţa patriei noastre”, a afirmat Zalujnîi pe Telegram. Pe 2 aprilie 2022, jurnalişti au văzut la Bucea cadavrele a circa 20 de oameni îmbrăcaţi în civil, dintre care unul avea mâinile legate la spate, alături de carcase calcinate de vehicule şi case distruse. Aceste scene au şocat lumea întreagă, Kievul şi Occidentul denunţând de nenumărate ori execuţii sumare de civili şi crime de război. De atunci, Bucea a devenit un simbol al atrocităţilor imputate trupelor Moscovei în timpul ocupaţiei lor în regiune. Kremlinul neagă orice implicare şi evocă o „punere în scenă” de către Ucraina şi aliaţii săi. Consumul de alcool, una din principalele cauze ale deceselor provocate în rândul armatei ruse în Ucraina  Armata rusă a pierdut până acum în Ucraina în jur de 200.000 de militari (morți și răniți). „O minoritate semnificativă” de militari ruși au fost însă scoși din luptă din motive indirecte, care nu au avut legătură cu operațiunile militare, ci mai degrabă în urma unor incidente provocate inclusiv de consumul de alcool, se arată în cea mai recentă analiză făcută de ministerul britanic al Apărării despre războiul din Ucraina. Conform surselor media din Rusia, în cadrul armatei ruse s-a înregistrat un număr „extrem de mare” de incidente grave, precum crime ori decese provocate de consumul de alcool în rândul militarilor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Beneficile consumului de mere

URMĂTORUL ARTICOL

Doliu în lumea filmului. A murit Sharon Acker

Ultimele știri de la Economic