inmormantare_militari

Trupurile neinsufletite ale sublocotenentilor post-mortem Vasile Claudiu Popa si Adrian Postelnicu vor fi repatriate cu o aeronavă militara a Fortelor Aeriene Romane care va ateriza miercuri 25 septembrie, in jurul orei 17.30, la Otopeni

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, vor fi prezenţi la ceremonie.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, vor fi prezenţi la ceremonie.

Cei doi militari români care au decedat duminică seară erau membri ai Grupului naval de forţe pentru operaţii speciale şi executau o misiune de luptă în estul Afganistanului, potrivit MApN.

Maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, în vârstă de 28 de ani, era căsătorit, se afla la a doua misiune în Afganistan şi era angajat al MApN din anul 2006. Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale.

Plutonierul Adrian Postelnicu, în vârstă de 34 de ani, era la prima misiune în Afganistan şi era angajat al MApN din anul 2009. Era decorat cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale.

Cei doi militari au fost grav răniţi în Afganistan duminică, în jurul orei 22.00, ora României, în explozia unui dispozitiv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de patrulare. Ei au fost evacuaţi pe calea aerului, cu un elicopter MEDEVAC, la spitalul militar din Baghram, unde, cu toate eforturile medicilor, au decedat în jurul orei 23.00, ora României.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cainii maidanezi adunati de pe strazi si neadoptati in 14 zile de la aducerea lor in adaposturi pot fi eutanasiati. Anuntul a fost facut de catre presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean

URMĂTORUL ARTICOL

Banca Transilvania a iesit din grupul de patru banci cu capital majoritar privat romanesc si a ajuns sa aiba actionariat preponderent strain

Ultimele știri de la Actualitate