TVR Iasi a fost prezent si in acest an pe lista premiilor acordate de Asociatia Profesionistilor de Televiziune din Romania. Vezi detalii

 

 

 

TVR Iasi a fost prezent si in acest an pe lista premiilor acordate de Asociatia Profesionistilor de Televiziune din Romania.

Studioul teritorial al Televiziunii Romane a fost reprezentat de seria de emisiuni de interviu „Ghici cine vine la cina”, realizator fiind Vasile Arhire. Programul dedicat dialogurilor cu personalitati din regiunea Moldovei, aflat in grila canalelor TVR Iasi si TVR 3, a fost distins cu Premiul Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania. Emisiunea a fost premiata la categoria „Interviu”, productia fiind realizata de Vasile Arhire alaturi de regizorul artistic Violeta Gorgos.

 

„Activitatea jurnalistica mi-a oferit prilejul de-a lungul anilor sa cunosc oameni extraordinari. Unii, putin cunoscuti de publicul larg, desi reusitele lor au notorietate internationala. Mi-am zis atunci ca telespectatorii postului public de televiziune trebuie sa aiba acces la experienta lor profesionala si sociala si ca aceste personalitati pot fi modele pentru generatiile care vin. Asa s-a nascut „Ghici cine vine la cina”, un dialog despre excelenta in profesie si despre trairile de zi cu zi.

 

Astfel, am aflat cine este Tamara poetului Emil Brumaru, cum si-a realizat profesorul Ionel Miron batiscaful cu care a explorat adancurile sau cum se pregateste medicul Eugen Tarcoveanu pentru interventiile chirurgicale. Ne-a calauzit in culisele teatrului de odinioara actrita Cornelia Gheorghiu, iar in lumea muzeelor ne-a fost ghid fermecatorul profesor Ion Arhip.

 

Secretele vinului ne-au fost deslusite de academicianul Valeriu D. Cotea, iar cele ale polimerilor de academicianul Bogdan Simionescu. Cum a reusit Radu Rey sa-l determine pe Nicolae Ceausescu sa nu cooperativizeze zona de munte ati aflat tot in aceasta emisiune. Ma straduiesc sa aduc in fata publicului personalitati care nu au cautat ecranul televizorului, dar care pot fi modele pentru fiecare dintre noi, oameni fermecatori si intamplari care au dat culoare universului cotidian, cu sinceritate si dragoste”, a spus Vasile Arhire, jurnalist senior TVR Iasi.

 

Din echipa de productie, mai fac parte si directorii de imagine Adrian Vulpe si Cristian Sbingu, cameramanul Adrian Butnaru si echipa CAR-ului TVR Iasi. Emisiunea este difuzata sambata, de la ora 21:00, pe TVR Iasi, si duminica, la aceeasi ora, pe TVR 3.

 

La editia din acest an au fost inscrise 210 programe realizate de 20 de televiziuni si 10 case de productie. Din juriu au facut parte, intre altii, academicianul Nicolae Breban, regizorul Dan Pita, criticul de film Manuela Cernat, regizorii Dan Necsulea si Lucia Hossu Longin. Gala Nationala a Premiilor de Televiziune decernate de APTR a avut loc luni, 11 noiembrie, la Bucuresti.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Compania Chevron a inceput o campanie de informare din poarta in poarta a locuitorilor din Pungesti Silistea, judetul Vaslui, cu privire la ceea ce inseamna explorarea gazelor de sist

URMĂTORUL ARTICOL

Gest socant al unei triple campioane la atletism. Elena Mirela Lavric de 22 de ani s-a aruncat de la balcon dupa o cearta cu iubitul sau

Ultimele știri de la Actualitate