ULTIMĂ ORĂ:

UDMR sprijina ideea introducerii euro in Romania de la 1 ianuarie 2019

UDMR sprijina ideea introducerii euro in Romania de la 1 ianuarie 2019
Citit : 7 views Comentariu

 

 

 

UDMR despre adoptarea euro in 2019

 

„UDMR sprijină, încă din 2006, prin programul său politic, ideea introducerii euro în România şi a aderării, astfel, a ţării noastre la zona euro. Sunt câteva argumente de ordin monetar şi de ordin economic care susţin această nevoie de a intra la momentul oportun la zona euro. (…) Dacă ne gândim, nu numai la partea economică, dar şi la mentalitatea şi obiceiurile noastre, constatăm că gândim foarte mult în euro. De exemplu, dacă vrei să cumperi sau să-ţi vinzi maşina, ne exprimăm, în mod automat, în euro. Totodată, în cazul în care dorim să achiziţionăm un credit de la bancă pentru a ne cumpăra un apartament, în ciuda încercărilor pe care guvernatorul BNR le face, de a ne insufla că cel mai prudent este un credit în moneda naţională, totuşi, creditarea în euro a fost şi este foarte extinsă în România”, a afirmat Winkler.

 

El a subliniat că, până la data-ţintă, începutul anului 2019, trebuie făcuţi câţiva paşi de politică monetară de către BNR, paşi de politică fiscală din partea Ministerului Finanţelor Publice, dar şi paşi de pregătire din partea întregii societăţi din România.

 

‘1 ianuarie 2019 poartă şi o încărcătură politică, pentru că este ziua în care pentru prima dată de când am aderat la Uniunea Europeană, România va prelua preşedinţia rotativă’, a menţionat Iuliu Winkler. 

 

obiectiv.info