Este „prietenul ficatului” şi asta pentru că este un bun drenor hepatic şi biliar. Uleiul de măsline nu trebuie să lipsească din casă.
– Are rolul de a accelera tranzitul intestinal lent şi are capacitatea de a dizolva pietrele de la bilă.
– Produsul este tolerat foarte bine de stomac, datorită faptului că tratează ulcerul şi gastrita.
– Este recomandat şi la pregătirea mancărurilor, fără a îmbiba alimentele prăjite cu toxine, ca în cazul uleiului de floarea soarelui.
– Are proprietatea de a întarzia procesul de îmbătranire, protejează inima şi arterele, dizolvă cheagurile din vasele de sange, reduce colesterolul şi tensiunea.
– Poate fi folosit pentru masaje. Hrăneşte pielea şi o catifelează
– Este util şi pentru maini şi unghii. După ce spălaţi vasele, masaţi mainile cu ulei de măsline.
De cate feluri este uleiul de măsline?
Uleiul de măsline extra-virgin. Provine din prima presare a măslinelor. Are o aciditate redusă şi are un gust superior.
Uleiul virgin este produs prin folosirea metodelor fizice şi fără nici un fel de tratament chimic. Aciditatea este mai mica de 2% şi are un gust bun.
Uleiul rafinat este uleiul tratat chimic pentru neutralizarea gustului puternic şi a conţinutului de acizi. Uleiul rafinat este considerat ca fiind de o calitate mai slabă decat cel virgin.