Acest tip de ulei este bogat în numeroși antioxidanți, care combat efectele negative ale radicalilor liberi, acele molecule care pot afecta pielea. Doar dacă îl vei folosi cald, vei beneficia de proprietățile sale antioxidante cu rol important în menținerea sănătății pielii.
Recomandat în caz de psoriazis
Specialiștii susțin că uleiul de ricin este bun în caz de psoriazis, o boală a pielii care se manifestă prin descuamări insoțite de mancărime și pete roșii. De asemenea, folosirea uleiului de ricin previne procesul de îmbătranire a pielii, care se manifestă adesea prin apariția ridurilor și a petelor maronii. Nu în ultimul rand, pielea afectată de acnee, sebum, arsuri sau răni superficiale, poate fi tratată cu succes cu ulei de ricin.
Cum se folosește
Inainte de a merge la culcare, curăță-ți tenul cu un produs bland, după care tamponează-ți fața cu un prosop.
Apoi, folosind un disc demachiant, aplică uleiul de ricin pe întreaga față sau pe zonele afectate, frecand cu ușurință pentru a permite absorția acestuia.
Fața se curăță de ulei abia dimineața (pe timpul nopții poți aplica plasturi pe zonele date cu ulei).
Urmează acest procedeu în fiecare seară, pană cand observi îmbunătățiri. Insă, pentru efecte vizibile se recomandă urmarea tratamentului pe bază de ulei de ricin cel puțin 2-3 luni.