UMF Iasi va derula proiecte de peste 22 milioane Euro

Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” va derula proiecte de peste 20 milioane Euro, bani care vor veni exclusiv din fondurile unitatii de invatamant. „UMF Iasi este cel mai mare investitor si angajator din judetul Iasi. Avem multi studenţi din strainatate, care studiaza si locuiesc la Iasi. Pe langa taxele si impozitele pe care le plateste Universitatea, studentii nostri aduc multe milioane de euro pe an comunitatii locale. Astazi lansam trei proiecte care vor schimba fata Iasului. Toti banii care vor fi investiti sunt produsi de Universitatea de Medicina si redati comunitatii”, a afirmat Vasile Astarastoaie, rectorul UMF Iasi. 
Cele trei proiecte pe care UMF le va derula in parteneriat cu Consiliul Judetean Iasi sunt urmatoarele:

Piata Natiunilor 2.0, proiect care prevede reabilitarea Muzeului UMF, a unor spatii de prezentare adecvate si a unei parcari subterane. Investitia este estimata la suma de 12 milioane de euro, durata de implementare fiind de 24 de luni. 
 
Centrul de abilitati fundamentale „Gr. T. Popa” (complexul 1 Mai) are ca scop organizarea unor spatii de invatare pentru dezvoltarea abilitatilor practice. Investitia este estimata la suma de 5 milioane de euro, durata de implementare fiind de 12 luni.
 
Centrul de reabilitare medicala si educatie fizica „1 Decembrie 1918” implica transformarea actualei cantine UMF in centru de educatie fizica si construcţia unui centru de reabilitare medicala. Investitia este estimata la suma de 5 milioane de euro, durata de implementare fiind de 18 luni. 
 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Pavilionul I de la Infectioase, modernizat integral

URMĂTORUL ARTICOL

Iasul, pe locul trei in tara la numarul de conturi de Facebook

Ultimele știri de la Eveniment