Un consilier local a dat lovitura la afaceri cu statul! Iulian Hușanu (USR) a încasat zeci de mii de euro la mica ciupeală

/

Un consilier local USR din Consiliul Local Iași a dat lovitura din afaceri cu statul. Iulian Hușanu nu este singurul ales local care face afaceri cu statul, însă acesta a reușit să adune o sumă consistentă în ultimii ani din furnizarea unor diverse produse către instituții publice. În ultima perioadă, acesta s-a orientat și către unele afaceri cu iz imobiliar, încercând marea cu sarea în Primăria Iașului.

Consilierul local USR Iulian Hușanu a prins aproape 50 de contracte cu diverse instituții publice din țară de la începutul anului și până în prezent prin una din firmele pe care le administrează. Hușanu, consilier local USR în acest mandat, administrează firma Urvas Com SRL, societate ce are ca profil distribuirea de materiale pentru instalații și altele. În baza acestui lucru, numai în perioada ianuarie- iunie 2023, firma lui Iulian Hușanu a avut 47 de contracte, valoarea totală a acestora fiind de 223,674 lei (45.278 euro).

Afaceri de zeci de mii de euro cu statul român

În prima jumătate a acestui an, Iulian Hușanu a derulat contracte cu instituții în general din zona Iașului. Cele mai mari contracte de care a beneficiat acesta prin firma sa au fost cele încheiate cu Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, de 14.129 lei, pentru furnizarea de materiale de materiale de construcții și articole conexe, un altul de 15.349 lei tot cu același obiect, dar și unul de 16.220 lei pentru furnizarea de scaune către polițiștii de frontieră.

Vopsele de mii de euro la Spitalul Spiridon

Un alt contract major a fost cel cu Spitalul Sf. Spiridon, de 41.974 lei pentru furnizarea de vopsele și materiale de acoperit pereții. Un alt pachet de materiale de construcții a fost livrat din nou către Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, valoarea acestuia fiind de 30.307 lei. Practic, în primele luni din acest an, consilierul local a reușit ca numai din două instituții publice să atragă contracte generoase către firma sa. Urvas Com SRL a avut pe parcursul anului 2022 o cifră de afaceri de peste 4 milioane lei, un profit de 133 mii lei și pierderi de peste 800 mii lei, la un număr de 10 angajați. Și pe parcursul anului precedent acesta a avut câteva zeci de contracte cu instituții publice ieșene.

Consilierul bogat cu proiecte imobiliare în zone sufocate

Conform declarației de avere, Iulian Hușanu deține un teren intravilan de peste 2.100 mp în zona Bucium, o casă de 114 mp în aceeași zonă. Acesta are un autoturism marca Mazda 6, trecut însă pe numele fiului său. Acesta are mai multe conturi bancare și plasamente către firmele pe care le administrează. De precizat că Hușanu încearcă de ceva vreme să introducă în primărie un proiect imobiliar de bloc cu nouă etaje în zona Bucium, exact într-unul din cele mai aglomerate cartiere ale orașului, în apropiere de intersecția Poitiers cu Trei Fântâni.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Alertă ISU! Cod Galben de inundații pe râul Prut

URMĂTORUL ARTICOL

Rocanotherworld revine în Iaşi în perioada 22-25 iunie 2023

Ultimele știri de la Actualitate