Copil de trei ani mușcat de un câine maidanez
Copil de trei ani mușcat de un câine maidanez

Un copil de trei ani a fost transportat la spital după ce a fost mușcat de un câine maidanez

În Snagov, județul Ilfov, un copil în vârstă de trei ani a fost atacat luni seara de un câine fără stăpân, conform informațiilor furnizate de IPJ Ilfov. O femeie a alertat poliția cu privire la faptul că un copil a fost mușcat în timp ce se afla pe strada Intrarea Dealul Morii în jurul orei 19:00. La fața locului, polițiștii din Snagov au intervenit și au cerut ajutorul autorităților locale din Gruiu, iar echipajul medical a transportat victima la spital.

Autoritățile efectuează verificări pentru a stabili proprietarul câinelui, dar până acum acesta a fost identificat drept câine maidanez. În consecință, s-a deschis un dosar penal sub acuzația de neglijență din partea proprietarului sau a deținătorului temporar al câinelui, care nu a luat măsurile necesare pentru prevenirea atacului asupra minorului.

La începutul acestui an, o femeie și-a pierdut viața după ce a fost atacată de câini

La începutul acestui an, o femeie a fost atacată de câini în timp ce alerga într-un parc din Sectorul 6, în zona unui lac, și a murit în urma acestui incident. Poliția din sectorul respectiv a fost alertată prin numărul de urgență 112, iar polițiștii ajunși la fața locului au identificat victima și au constatat că aceasta decedase.

Autoritățile au preluat cercetările pentru a stabili cauzele și condițiile în care s-a produs tragedia, iar trupul neînsuflețit urmează să fie transportat la Institutul Național de Medicină Legală (INML) pentru a fi supus unei necropsii.

Femeia a fost atacată de câini în aceeași zonă în urmă cu un an

Potrivit informațiilor ulterioare, aceeași femeie ar fi fost atacată de câini în aceeași zonă în aprilie 2022, dar a reușit să scape datorită intervenției unor bicicliști care se aflau în apropiere. Femeia a ajuns la spital cu răni grave și a fost operată de urgență. Conform autorităților, câinii care au atacat femeia erau fără stăpân și ieșiseră din curțile oamenilor, dar au fost luați de primărie pentru că proprietarii nu aveau acte pentru aceștia.

Zona unde a avut loc tragedia este un teren aflat în posesia a trei persoane și se află la granița cu comuna Chiajna. Poliția Locală Sector 6 susține că nu a primit sesizări privind existența câinilor fără stăpân în zona respectivă, dar au acțiuni săptămânale împreună cu ASPA pentru a captura câinii maidanezi din alte zone. Primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj, iar singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi din București este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Avertizare Cod Roșu de vreme rea la munte. Rafale de peste 140 km/h

URMĂTORUL ARTICOL

Șoferii care nu își achită amenzile în termen de 60 de zile riscă să rămână fără permis

Ultimele știri de la National