ULTIMĂ ORĂ:

Un cutremur de aproape 4 grade s-a produs in Banat joi seara (8.05.2014)!

Un cutremur de aproape 4 grade s-a produs in Banat joi seara (8.05.2014)!
Citit : 3 views Comentariu

 

 

 

Cutremur în Banat. Seismul a avut o magnitudine de 3.7 şi s-a produs la suprafaţă. Conform INFP, cutremurul s-a simţit în apropierea localităţilor Liebling (16 km), Timisoara (23 km), Berzovia (30 km), Lugoj (33 km),Fibis (35 km).

 

 

Cutremurul a avut loc la ora locala 22h31min07sec. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat la 23 km sud-est de TIMISOARA si 16 km de localitatatea LIEBLING, in judetul Timis (45,67 grade latitudine Nordica, 21,49 grade longitudine Estica).

 

Intensitatea seismului in zona epicentrala a fost de IV grade pe scara Mercalli.  Miscarea seismica a fost resimtita in mai multe localitati din judetul Timis, inclusiv la TIMISOARA, dar nu s-au inregistrat pagube.

 

“Eram la masa, s-a miscat cu tot cu mine. Mi-am dat seama ca e cutremur. Eu stau in Giroc, si s-a simtit destul de tare“, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro un timisorean.

 

“Lucram la calculator si am simtit cum se misca scaunul. Stau in zona Balcescu la primul nivel, dar s-a zguduit bine“, a spus un alt timisorean.

 

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a anunţat producerea unui cutremur şi în Marea Neagră. 

 

Cutremurul a avut o magnitudine dee 2,7 pe scara Richter şi s-a produs la ora 13:13, în Marea Neagră, la o adâncime de numai 5 kilometri. Din primele informaţii, mişcarea telurică nu a produs pagube materiale şi s-a produs în apropierea oraşului bulgar Varna.