Un grav accident s-a produs in Ungaria, vineri seara (7.02.2014)! Autocarul care era inmatriculat in Romania a iesit de pe autostrada M6 in apropiere de Mohacs, in sudul Ungariei. 22 de persoane au fost grav ranite

 

 

 

Dintre persoanele implicate în accident, doar trei au cetăţenie română. Ministerul Afacerilor Interne precizează, într-un comunicat, că în urma verificărilor efectuate asupra cetăţeniei persoanelor implicate în accident, a rezultat că, dintre cei 22 de răniţi, doar trei au cetăţenie română.

 

 

Dintre cele trei persoane de cetăţenie română, două sunt adulte şi una este minoră, se precizează în comunicatul MAI.

 

Din primele informaţii rezultă că 22 persoane sunt rănite, dintre care trei se află într-o stare mai gravă, fiind transportaţi la unităţile spitaliceşti din zonă.

 

Printr-o decizie comună a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății, s-a dispus trimiterea de urgență în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici și un asistent, condusă de către medicul șef SMURD pe Regiunea Vest.

 

Autocarul efectua o cursă specială.

 

Anett Kasza a declarat că la bordul vehiculului se aflau 29 de persoane, atât adulţi, cât şi copii. Trei persoane au fost rănite grav, iar 19 au răni uşoare. Toţi răniţii au fost spitalizaţi.

 

Pal Gyorfi, purtătorul de cuvânt a serviciului naţional de ambulanţă, a declarat că la bordul vehiculului erau 19 adulţi şi trei copii, inclusiv un bebeluş în vârstă de trei luni. Acesta a fost transferat la spital pentru monitorizare. Gyorfi a afirmat că doar patru-cinci persoane au suferit răni mai grave. 

 

Autorităţile au închis tronsonul de autostradă pe care a avut loc accidentul pentru operaţiunile de salvare. 

 

Autocarul a lovit parapetul şi a căzut într-un canal adânc de 10 metri de pe marginea drumului, răsturnându-se pe o parte.

 

Potrivit unui comunicat al MAI, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de către ataşatul de afaceri interne despre faptul că în jurul orei 20.15, pe autostrada M6, în judeţul Baranya, Ungaria, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autocar românesc.

 

„Printr-o decizie comună a Ministerului Afacerilor Interne şi a Ministerului Sănătăţii, s-a dispus trimiterea de urgenţă în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici şi un asistent, condusă de către medicul şef SMURD pe Regiunea Vest. În funcţie de evaluarea completă a situaţiei medicale a celor 22 de persoane se va lua hotărârea aducerii acestora în ţară sau continuarea tratamentului de specialitate în Ungaria. Totodată, Poliţia Arad a trimis o echipă pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români şi al autorităţilor maghiare care efectuează cercetarea la faţa locului. Prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe şi al ataşatului de afaceri interne român în Ungaria se va menţine legătura cu autorităţile maghiare pentru a fi permanent la curent cu situaţia cetăţenilor români. După obţinerea informaţiilor exacte privind identitatea persoanelor rănite, autorităţile române  vor contacta familiile persoanelor implicate  pentru a fi informate despre starea fiecăruia dintre accidentaţi. Datele prezentate pot suferi modificări în funcţie de evoluţia situaţiei”, se arată în comunicatul citat de Mediafax.

 

În septembrie 2013, trei români aflaţi într-un microbuz care se afla pe o autostradă din Ungaria au murit, iar alţi 18 au fost răniţi, după ce un şofer de tir bulgar a adormit la volan. Şoferul a intrat într-o coloană care se deplasa cu viteză redusă. În urma accidentului în lanţ au mai fost rănite alte 15 persoane, de diferite naţionalităţi.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iata ce trebuie sa consumi pentru detoxifierea ficatului

URMĂTORUL ARTICOL

SOCI 2014. Ceremonia de Deschidere a celei de-a XXII-a editii a Jocurilor Olimpice de iarna a inceput vineri 7 februarie, pe Stadionul Fist, din Soci, si a durat 160 de minute

Ultimele știri de la Actualitate