Un iesean si-a adjudecat titlul de cel mai talentat bucatar al tarii. Alexandru Iacob a castigat concursul „Topchef“

 

 

 

Un ieşean şi-a adjudecat titlul de cel mai talentat bucătar al ţării. Alexandru Iacob (26 de ani) a câştigat concursul „Topchef“, iar celebrii Joseph Hadad, Nicolai Tand şi Tudor Constantinescu i-au prezis un viitor strălucit în arta culinară.

În faţa pretenţiosului juriu, tânărul a prezentat preparate care mai de care mai sofisticate: biscuite cu cerneală de sepie, gât de pui cu vanilie, homar în baie de unt cu suc de rodii, piept de fazan cu piure de hribi şi sfeclă roşie marinată în mentă şi o prăjitură cu cremă de ciocolată albă şi nucă de cocos şi cremă de cartofi dulci. Joaca cu ingredientele şi prezentarea inedită au fost cărţile câştigătoare ale lui Alex, un adept al bucătăriei avangardiste, „un curent influenţat de bucătarii din întreaga lume, ce implică tehnici noi de gătit, bucătărie moleculară şi multe elemente luate din natură“, după cum ne explică însuşi „Topchef“.

 

ziaruldeiasi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Mascatii au descins in aceasta dimineata (23.01.2014) in localitatea Ceplenita, Iasi, la locuintele a doi tineri suspectati ca au furat mai multe autoturisme din Botosani

URMĂTORUL ARTICOL

Criminalul de la coaforul din Tudor a fost audiat! „Regret, nu ştiu ce am făcut“

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in