Un lac din Iaşi a inundat mai multe gospodării. Pompierii au intervenit pentru a scoate apa din curţile oamenilor

Ploile care au căzut în ultima perioadă peste judeţul Iaşi îşi spun cuvântul. Astfel, apa a cauzat mai multe pagube materiale, iar incidentele au pus pe jar echipele de salvatori.

O astfel de situaţie a avut loc şi într-o comuna din Iaşi, unde pompierii au intervenit pentru a scoate apa din curţile inundate.

Un lac din Iaşi s-a revărsat. Apa a ajuns în curţile oamenilor

Locuitorii din satul Hlincea, comuna Ciurea, au avut de furcă din cauza ploilor abundente care au căzut în ultimele zile. Lacul aflat pe strada Ion Matei nr. 10 s-a revărsat şi a inundat strada din apropiere, curţile oamenilor dar şi mai multe beciuri.La faţa locului a sosit un echipaj de intervenţie, dotat cu motopompă de mare capacitate, din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Iaşi, pentru a scoate apa din cele două curţi inundate. Totodată, atât beciurile cât şi garajele oamenilor au fost inundate, fiind vorba despre o suprafaţă totală de 500 mp.

Ploile şi ninsoare au făcut mai multe pagube
Nu doar în comuna Ciurea s-au înregistrat pagube din cauza ninsorilor care au căzut la începutul lunii aprilie şi din cauza ploilor. De exemplu, în comuna Tomeşti au fost distruse mai multe trotuare şi mai multe porţiuni de drum. Autorităţile locale susţin că este vorba despre 45 km de drumuri care trebuie refăcute. Totodată, primarul comunei Tomeşti susţine că din cauza ninsorilor şi a ploilor au fost afectate mai multe gospodării, mai multe poduri, străzi şi trotuare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Reducerea aglomeratiei din Iasi: solutii tehnologice si schimbari comportamentale

URMĂTORUL ARTICOL

Protest cu un puternic impact emoțional pentru participanții la trafic în zona Lețcani. Lumânări și ursuleți de pluș pe acostamentul străzii

Ultimele știri de la Fără categorie