Un nou centru de zi, inaugurat in comuna Lungani

In luna decembrie 2014 s-a lansat proiectul “Centru de zi – copii romi din satul Zmeu, comuna Lungani, judetul Iasi”. Acest proiect este finantat in apelul LOCAL din cadrul Programului RO10 “Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiativele locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale” program derulat in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE)  2009-2014. Proiectul se va derula pe o perioada de 16 luni (decembrie 2014 – aprilie 2016) si are o valoare totala de 790.363 lei. Promotorul Proiectului este Comuna Lungani, care isi propune sa contribuie la cresterea frecventei, imbunatatirea rezultatelor si prevenirea abandonului scolar pentru 50 de copii aflati in risc de parasire timpurie a scolii, prin infiintarea unui centru de zi, prin sesiuni de informare interculturala a profesionistilor care lucreaza direct cu copiii de etnie roma si prin derularea unei campanii de constientizare si informare privind importanta educatiei si a sanatatii.
 
In luna decembrie 2014 s-a lansat proiectul “Centru de zi – copii romi din satul Zmeu, comuna Lungani, judetul Iasi” finantat in apelul LOCAL din cadrul Programului RO10 “Copii si tinerii aflati in situatii de risc si initiativele locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale” program derulat in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE)  2009-2014.
Comuna Lungani, Judetul Iasi este Promotorul Proiectului, scopul proiectului fiind cresterea frecventei, imbunatatirea rezultatelor si prevenirea abandonului scolar pentru 50 de copii aflati in risc de parasire timpurie a scolii, prin infiintarea unui centru de zi in care se va pune accent pe activitati educative si educatie remediala in cazul copiilor din clasele V-VIII. Se vor organiza sesiuni de informare interculturala a profesionistilor care lucreaza direct cu copiii de etnie roma si campanii de constientizare si informare privind importanta educatiei si a sanatatii copiilor si adultilor.
 
Cu experienta dobindita in cadrul ultimului proiect “Drumul spre o viata mai buna” administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala, Comuna Lungani cofinanteaza proiectul “Centru de zi – copii romi din satul Zmeu, comuna Lungani, judetul Iasi” cu suma de 39.124 lei.
 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cum sa va feriti de hipotermie. Recomandarile medicului

URMĂTORUL ARTICOL

Doua gravide au murit, dupa ce ambulantele au ramas inzapezite

Ultimele știri de la Comunicate de presa