Un procuror iesean, propus pentru sefia DIICOT!

Procurorul iesean Daniel Ticau este propus pentru preluarea functiei ramase vacante dupa incarcerarea Alinei Bica, fosta sefa a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Daniel Ticau a fost in 2006 procuror delegat la sefia DIICOT, sub mandatul sau petrecandu-se fuga din tara a lui Omar Hayssam, condamnat in dosarul jurnalistilor rapiti in Irak. Sotul fostului prefect PD al Capitalei, Mioara Mantale, Ticau lucreaza in prezent la Strasbourg, in cadrul secretariatului tehnic la Moneyval (Consiliul Europei). Mandatul acestuia ar urma sa se incheie in luna aprilie. Din vara lui 2011 pana in aprilie 2013, Mioara Mantale a fost consul la Strasbourg, numita de fostul premier Emil Boc.

Daniel Ticau, Ionut Butnaru si Mircea Ioan Andres sunt cele trei nume de procurori vehiculate drept posibil candidati cu sanse la functia de sef al DIICOT.

Ministerul Justitiei, a anuntat, luni, demararea procesului de selectie pentru ocuparea functiei de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.Candidatilor li se cere un C.V. si  o scrisoare de intentie (maxim 2 pagini), care sa cuprinda o scurta prezentare a candidatului, detalii relevante despre experienta profesionala (experienta in activitatea manageriala, in investigarea unor cauze complexe sau in activitatea judiciara), calitatile care il recomanda pentru ocuparea functiei. Documentele vor fi transmise la Ministerul Justitiei pana la data de 16 martie 2015, procurorii urmand a fi invitati, incepand cu data de 17 martie 2015, la un dialog cu ministrul justitiei.
Sursa foto: mediafax.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un judecator s-a aruncat de la etajul 10

URMĂTORUL ARTICOL

Expozitie inediata de 8 martie la Muzeul Unirii Iasi

Ultimele știri de la Eveniment